Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier
FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier

FERMENTERA 2.0 – Grönt med goda bakterier

Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2018. 152 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––

Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. • I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande och med en fot stadigt i vetenskapen om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.
• Utöver olika varianter på klassiker som surkål och kimchi, får vi lära oss att fermentera kryddiga chutneys, smakrika rotfruktssallader, heta chilisåser, knapriga cruditéer och örtiga salsor. Dessutom får vi inspiration att ta tillvara den egna skörden och fermentera vildplockade växter, t ex genom att göra "oliver" av nypon.
• Fermenteringsprocessen skapar unika smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter de mest alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen.
• Fermentera 2.0 är en kärleksförklaring till grönsaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.

"Oumbärlig! – Denna bok är "nödvändig" i skördetider för en självhushållare eller åtminstone en som har odlat på under vår och sommar och står med mängder av grönsaker att ta hand om. Frysen är full och man hinner/vill inte (av nutritionsskäl) konservera. Fermentering är ett mycket bra alternativ till att långt in på hösten och vintern njuta av nyttigheterna. Går snabbt att göra bara man kommer in i det."

"För dig som undrar, detta är inte bara en uppdaterad version av den första, utan en helt ny bok. Intro-delen är väl lik, men alla recept utom surkål är nya. Denna bok fokuserar endast på grönsaker, där den förra handlade om allt fermenterat. Det finns många nyskapande recept och för en som vill utöka hållbarheten på grönsaker i säsong är detta en bra källa för inspiration."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113085616
Titel
Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier
Författare
Neikell, Jenny
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2018
Omfång
152 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
177 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
635 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande och med en fot stadigt i vetenskapen om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.

Utöver olika varianter på klassiker som surkål och kimchi, får vi lära oss att fermentera kryddiga chutneys, smakrika rotfruktssallader, heta chilisåser, knapriga cruditéer och örtiga salsor. Dessutom får vi inspiration att ta tillvara den egna skörden och fermentera vildplockade växter, t ex genom att göra "oliver" av nypon. Fermenteringsprocessen skapar unika smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter de mest alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen. Fermentera 2.0 är en kärleksförklaring till grönsaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.