Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den hemlighetsfulle främlingen och andra berättelser

Den hemlighetsfulle främlingen och andra berättelser

Häftad bok. Nordiska Förlaget. 1911. 158 sidor.

Dåligt skick. Användbart bruksexemplar. I ett stycke, men lite halvtrasigt, lös i bindningen, en del kant- och ytskador, ålders- och hanteringsspår. Ägarsignatur framtill.

Livet på det nedgångna pensionatet på Bloomsbury Square ställs på ända när en ny hyresgäst tar in på ett av de små ruffiga rummen. Den mystiske mannen väcker stor uppmärksamhet, dels för att han ständigt är så godhjärtad, men också på grund av hans underliga utseende. Bakifrån kan man svära på att han är en gammal man, men när han vänder sig om har han en ungdoms ansikte.

De flesta av pensionatets inneboende är småaktiga mot varandra och föreståndarinnan Mrs. Sharpe är ständigt otrevlig mot den unga husan Stasia. Främlingen gör sitt bästa för att finna de andra inneboendes respekt, men försöker också att omvända dem till att bli bättre individer. Men vem är den mystiska främlingen, och vilka hemligheter för han med sig i bagaget?

I denna novellsamling finner vi 'Den hemlighetsfulle främlingen', men också bland annat 'Mrs Korner syndar på nåden', 'Vad vänlighet kan kosta', och 'Filosofens nya skämt'.

I originalöversättning av Ellen Ryding


Jerome K. Jerome (1859-1927) var son till en frikyrkopredikant och han hade en brokig karriär som författare, skådespelare och lärare. Hans humoristiska verk har gjort honom legendarisk, och hans mest kända verk, 'tre män i en båt' har älskats av läsare i över ett sekel.

AV JEROME K. JEROME: En dagdrivares funderingar (En lättings lättsamma tankar) / Tre män i en båt / Två veckor på Themsen / Förstudier till en roman / Fyra man om en bok / Otroligt men sant / En pilgrims dagbok och mera därtill / Nya funderingar av en dagdrivare / Tre män på velociped / Den hemlighetsfulle främlingen och andra berättelser / Jag och de mina / Lättsamma tankar av år 1905.

PÅ ORIGINALSPRÅK: On the stage - and off : the brief career of a would-be actor / The idle thoughts of an idle fellow / Three men in a boat / Diary of pilgrimage / Novel notes / Sketches in lavender, blue and green / The second thoughts of an idle fellow / Three men on the bummel / Paul Kelver / Miss Hobbs / Idle ideas in 1905 / The passing of the third floor back and other stories / Fanny and the servant problem : a quite possible play in four acts / My life and times.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish