VÅRA HÖGTIDER. TRADITIONERNA, MATEN OCH FESTERNA VI MINNS
Prisma. Första uppl. 2001. 150 s. Inbunden med skyddsomslag. Förlagsinbunden med pärmillustration i färg av Jerker Eriksson. Tvärformat. 23x15,5cm. 840 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. VÅRA HÖGTIDER är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt. Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar. En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare. Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.Medverkande författare: Jesper Aspengren, Ernst Brunner, Claes Carlsson, Bo Grandien, Cecilia Hagen, Björn Halling, Staffan Heimerson, Theodor Kallifatides, Herman Lindqvist, Ana Martinez, Alexandra Pascalidou, Ludvig Rasmusson och Ingemar Unge .
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151839237
- Titel
- Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns
- Författare
- Jesper Aspengren - Ingemar Unge - Björn Halling
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.
Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar.
En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.
Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.