Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns

Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 150 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vi har på olika plan ett stort behov av riter och ceremonier, traditioner och vanor, en inrotad önskan att då och då utföra saker i en bestämd ordning och enligt ett bestämt mönster utan att fråga varför? Hur många vet att påsktuppen är en erinran om Petrus förnekande av Jesus, "innan en tupp gal, ska Du tre gånger förneka mig", som Kristus förutspått.
Innehåller fantastiska recept av påsk-, midsommar-, jul- och nyårsaftons mat mm. Denna bok är skriven av flera kända författare och journalister.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151839237
Titel
Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns
Författare
Jesper Aspengren - Ingemar Unge - Björn Halling
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2001
Omfång
150 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
828 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.

Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar.
En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.


Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.