Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Familjens inredningsbok : Sköna bekväma hem för alla åldrar

Familjens inredningsbok : Sköna bekväma hem för alla åldrar

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 256 sidor.

Mycket gott skick. Att få barn innebär att hela ens tillvaro förändras dramatiskt. Dessförinnan flyter man bara fram i livet - jobbar, slinker in på en bio, bokar en middag med vänner eller målar om ett rum när man har lust. Finns det tid och pengar kan man göra en resa när andan faller på och helgerna kan ägnas helt åt nöjen, träning eller shopping.

Sedan dyker barnet upp och plötsligt har man en massa ansvar. Det är alltid ont om tid och man vacklar från den ena kompromissen till den andra. Språk och livsstil förändras. Snart är man upptagen av att jämföra olika blöjmärken och grubbla över för- och nackdelar med olika modeller på barnvagnar. Man börjar tjata om dagis och skolor och tråkar ut sina vänner med berättelser om sin fantastiska avkomma.

För att inte tala om hemmet. Den nyss så smakfulla inredningen blir full av barnkläder, byggklossar och färgglada plastleksaker. De fina sofftygerna och mattorna täcks av ett nästan permanent lager av bröd- och kaksmulor. Bord med glasskivor förvandlas till dödsfällor, lösa stereosladdar blir lianer och prydnadsporslinet ett jätteproblem. Enklaste lösningen är att stuva undan allt som kan gå sönder, även om det bara handlar om en kort period, tillsammans med vita sofföverdrag och äkta mattor.

Hela processen att bli föräldrar är så överväldigande att heminredningen brukar hamna långt ner på prioriteringslistan. Varefter barnen sedan blir äldre och livet mer hanterligt, fortsätter många att ignorera hur hemmet ser ut. Ändå har ju hemmet blivit viktigare än någonsin i och med att familjelivet har börjat. Hemmet är familjens centrum, det nav kring vilket alla familjemedlemmarnas liv roterar. De flesta nyblivna föräldrar tillbringar en stor del av sin tid i hemmet. Att det är praktiskt och bekvämt inrett är därför högst angeläget.

Hemmet är en plats där familjens medlemmar äter och sover, där man tillsammans finner vila och trygghet, en säker tillflyktsort från världen utanför. Att skapa ett hem för familjen som är både bekvämt, trivsamt, funktionellt och lättskött är ett viktigt och stimulerande projekt - och det är vad den här boken handlar om.

Det finns många inredningsböcker som inte bryr sig så mycket om det vardagsliv som ska pågå bland de matchande färgskalorna och noga utvalda möblerna. I den här boken finns idéer om hur man får ett hem som är lätt att städa och underhålla samtidigt som det är bekvämt, trivsamt och kanske till och med lite lyxigt. Att skapa en avspänd miljö för hela familjen utan att offra stil och skönhet är en utmaning. För att det ska fungera måste man förstå att familjen är en organisk enhet som ständigt utvecklas och förändras - det är på den insikten den här boken bygger...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151837567
Titel
Familjens inredningsbok
Författare
Joanna Copestick
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bekvämt och vackert, tåligt och hemtrevligt; så inreder du för familjeliv. Det handlar lika mycket om praktiska lösningar som om inredning och design.
Den första bok som visar hur vi kan inreda våra hem för att klara familjens nya uppgifter som att jobba hemma, få plats för barn från olika äktenskap och hinna med ett riktigt familjeliv.

Ett hem för hela familjen som är vackert, bekvämt, tåligt och trivsamt är väl vad vi alla önskar oss. Ett tryggt och lugnt hörn bortom världens larm och stress.
Det allt hetsigare tempot i samhället förändrar också familjelivet. Den här boken är den första som tar upp familjens nya villkor och visar hur vi kan inreda våra hem för att klara uppgifter som att jobba hemma, få plats för barn från olika äktenskap, hinna med ett riktigt familjeliv fastän fritiden krymper och skapa ett lättskött hem.
Det här är guiden till ett effektivt och vackert hem med ett kapitel för varje utrymme, från kök till vardagsrum, barnkammare, sovrum och trädgård. Du får tips om planering och inredning, lösningar som spar tid och hur hemmet kan anpassas vartefter barnen växer. Det handlar lika mycket om praktiska lösningar som om inredning och design.
I varje kapitel möter vi en verklig familj och får se hur de inrett sina hem för att passa sin livsstil. Här finns också tjugo projekt med anvisningar steg för steg om hur man delar av ett rum, målar möbler, syr ett överkast med applikationer eller tillverkar en anslagstavla.
Praktiskt och roligt, säkert och snyggt! Familjens inredningsbok är en bok som höjer livskvaliteten för hela familjen.

Joanna Copestick skriver om inredning och design. Hon är författare till många böcker i detta ämne. På svenska finns Naturlig inredning (Rabén Prisma 1996) och Smart förvaring (Prisma 1999). Hon var redaktör för Inred ditt hem med inspiration från IKEA (Norstedt 1996).