Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skaparkriser.Strindbergs Inferno och Dagermans

Skaparkriser.Strindbergs Inferno och Dagermans

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1992. 197 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. August Strindberg och Stig Dagerman var båda stora svenska författare. De var omgivna av personliga misslyckanden i sina nära relationer och stod nära de utmarker som benämns psykisk sjukdom. Båda genomgick en period av oförmåga att skriva. Strindberg lyckades dock gå igenom sin kris, och därefter utveckla ny kreativitet, medan Dagerman tog sitt liv endast 31 år gammal. Den välkände psykoanalytikern och författaren Johan Cullberg har intresserat sig för dessa båda konstnärer. Han har gått igenom allt tillgängligt material som belyser hur Strindberg och Dagerman upplevde och hanterade sina svåra livsperioder, och han har studerat hur deras litterära produktion avspeglar den inre problematiken. Skaparkriser är en oerhört intressant och annorlunda bok som rör sig i det fascinerande gränslandet mellan skölitteratur och psykologi. Absolut nyskick. (190218)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
912703447X
Titel
Skaparkriser
Författare
Cullberg, Johan
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1992
Omfång
196 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
437 g
Språk
Svenska
Baksidestext
August Strindberg och Stig Dagerman var båda stora svenska författare. De var omgivna av personliga misslyckanden i sina nära relationer och stod nära de utmarker som benämns psykisk sjukdom. Båda genomgick en period av oförmåga att skriva. Strindberg lyckades dock gå igenom sin kris, och därefter utveckla ny kreativitet, medan Dagerman tog sitt liv endast 31 år gammal.

Den välkände psykoanalytikern och författaren Johan Cullberg har intresserat sig för dessa båda konstnärer. Han har gått igenom allt tillgängligt material som belyser hur Strindberg och Dagerman upplevde och hanterade sina svåra livsperioder, och han har studerat hur deras litterära produktion avspeglar den inre problematiken. Skaparkriser är en oerhört intressant och annorlunda bok som rör sig i det fascinerande gränslandet mellan skölitteratur och psykologi.