Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Statistik från ord till formel

Statistik från ord till formel

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 1988. 160 sidor.

Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar///Förlagets beskrivning: Det år viktigt att sätta in statistik som en del av forskningsprocessen. Förutom en grundlig genomgång av användandet av olika statistiska metoder, finns i den här boken en utförlig diskussion av förutsättningarna för användandet av statistik, l boken behandlas också hur statistik kan misstolkas. Framställningen är icke-matematisk och avsikten är att ge en introduktion till metodiskt-statistiskt tänkande i högre grad än att ge en genomgång av statistiska beräkningar. Exemplen i boken är hämtade från såväl tidningar och andra massmedia som från ämnesfakta i pedagogik, psykologi, sociologi och geografi. Boken är en introduktion i metodik och statistik, särskilt ämnad för dem som
studerar samhällsvetenskapliga ämnen. Johan Olav Undheim år professor i psykologi vid universitetet i Trondheim och har i många år undervisat studenter i statistik och metodik inom samhällsvetenskapliga ämnen. Han har också medverkat i flera internationella forskningspublikationer i pedagogik och psykologi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144255217
Titel
Statistik från ord till formel
Författare
Johan Olav Undheim
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
1988
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är viktigt att sätta in statistik som en del av forskningsprocessen. Förutom en grundlig genomgång av användandet av olika statistiska metoder, finns i den här boken en utförlig diskussion av förutsättningarna för användandet av statistik. I boken behandlas också hur statistik kan misstolkas. Framställningen är icke-matematiskt och avsikten är att ge en introduktion till metodiskt-statistiskt tänkande i högre grad än att ge en genomgång av statistiska beräkningar.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se