Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Flickan som uppfann livet

Flickan som uppfann livet

MånPocket 2002. 285 sidor.

Gott skick. Recension:
Johanna Nilsson har med sina två första böcker blivit en av mina favoritförfattare. Hon har ett skickligt språk och målar med ordens hjälp upp miljöer och händelser som jag lätt kan ta till mig. Handlingen är tragisk men ändå hoppfull. Huvudpersonen Fanny vill inget annat än att synas, att vara viktig för någon, att ha betydelse. Hon åker på många bakslag och vill ofta ge upp men har ändå en obevekande vilja att fortsätta leva. Människorna runt omkring Fanny beskrivs också mycket väl och aldrig förskönande. Allt är mycket verklighetstroget och jag fann mig i Fannys värld under läsandet. Den är inte helt behaglig. Boken sitter kvar länge. Jag vill läsa mer av Johanna!

/Helena, maj 2001


Recensioner

"Någonstans i bakgrunden tycker man sig ana Astrid Lindgren och det intresse för människor vilka lever i samhällets utkanter som emellanåt kommer till uttryck i hennes böcker. Men hos Johanna Nilsson finns samtidigt ett helt annat och betydligt mera öppet uttalat intresse för de bråddjup som ryms i huvudpersonens själsliv." (Upsala Nya Tidning)

"Man får känna på Fannys kamp inifrån henne själv, men ser den samtidigt utifrån, hur hon slits mellan längtan efter vänner och anvståndstagandet från människor för att inte riskera att bli sårad, hur hon förtvivlat försöker hitta en plats i livet och en rol där hon blir bekräftad för den hon är. Den är mycket skickligt gjord." (Svenska Dagbladet)


Baksidestext

"Jag heter Fanny Ternestedt och fyller 14 till hösten. Mina föräldrar ser mig inte och förresten så är de inte mina riktiga föräldrar, för det finns en annan, riktig familj, som jag ska resa till någon gång, genom vattnet, genom döden, tillsammans med fåglarna i gardinen."

Fanny är inte som andra. Hon vägrar gå i flock, vägrar att passa in. Hon söker sig till ensamheten, till sina egna platser. Kyrkogården, Vattnet, Skolans vind. Där uppfinner hon sin egen värld, sitt eget liv.

Flickan som uppfann livet är Johanna Nilssons andra bok efter den uppmärksammade debuten Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Det är en upprorisk och vibrerande bok om uppväxt och tvivel, vänskap och svåra stunder: om livet och hur det ska levas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9176436241
Titel
Flickan som uppfann livet
Författare
Nilsson, Johanna
Förlag
Stockholm : MånPocket
Utgivningsår
2000
Språk
Svenska