Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sällsynta händelser i vardagslivet

Sällsynta händelser i vardagslivet

Inbunden bok. Circad Bok. 500 uppl. 2019. 80 sidor.

Nyskick. ///Förlagets beskrivning: Hur pass vanligt är det att få det här resultatet när man kastar sex tärningar? Det är givetvis en mycket liten sannolikhet. Man kan nog utan överdrift kalla det för en sällsynt händelse. Den här boken handlar just om sällsynta händelser i vardagslivet. I det här fallet gick det att dokumentera händelsen med kamera. Ibland går det inte att fotografera dem men ändå finns de. En del äkta, en del konstmerade och andra helt enkelt fake. Du som läsare kommer lära dig hur man kan dela in egna upplevda sällsynta händelser i grupper och typer. Kan bli ett bra partytrick att förgylla tillvaron med som annars kan vara sällsynt tråkig!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163986864
Titel
Sällsynta händelser i vardagslivet
Författare
Johansson, Lennart KG
Förlag
Circad Bok
Utgivningsår
2019
Omfång
80 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
148 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
266 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är en bok om sällsynta händelser (på engelska: rare events), dvs. händelser som är så sällsynta att de inte borde inträffa men ändå gör det. Man kommer osökt att tänka på Tage Danielssons resonemang om kärnkraftsolyckor. De borde inte heller inträffa men ändå har så varit fallet. Negativa sällsynta händelser såsom kärnkraftsolyckor lämnar vi därhän för nu är det underhållning som gäller. Inte ens sin värsta fiende vill man väl ge en presentbok om eländiga saker i vår värld.

I denna bok ligger fokus på sällsynta händelser i vardagslivet som läsaren lätt kan relatera till. Är man observant kommer man också inse att sällsynta händelser inte är så sällsynt förekommande. I boken beskrivs ett sätt att karakterisera dem genom att dela in dem i olika grupper och typer. Jag har valt att bara behandla egna upplevda sällsynta händelser. Sedan är det upp till läsaren att notera sina egna och dela dem med vänner och bekanta. Det kan förgylla tillvaron som annars kan vara sällsynt tråkig!

I boken finns även en rad övningsuppgifter för att läsaren lättare skall kunna ta till sig tekniken att gruppera och ”typbestämma” olika sällsynta händelser.

Egna berättelser kan sändas till Facebook-gruppen:
Sällsynta händelser