MUSSLOR & MORÖTTER – Vardagsrecept på hållbara råvaror
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur. 2023. 176 sidor.
Nyskick.
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Louise Johansson, vinnare av Kockarnas kamp 2022, kommer nu med sin första kokbok på tio år. Med utgångspunkt i åtta svenska råvaror som är hållbara utifrån miljö- och klimatperspektiv inspirerar Louise med ett 70-tal recept på snacks, festrätter och framförallt vardagsrecept.
• Bland favoritråvarorna finns musslorna, som inte bara är underbara på tallriken utan också renar havsvattnet, de fantastiskt lagringsdugliga pumporna som passar till så mycket mer än bara soppa och färska och torkade bönor som är grymma som ensamrätter och dessutom är riktiga proteinbomber.
• Louise visar hur sill och strömming kan lagas med mer internationell flair, nyttan och nöjet i att äta mer vildsvin och inte minst morotens och grön- och svartkålens stora förtjänster i köket. Slutligen trollar hon bort äppelskammen som så många villaägare dras med om hösten.
• Det här är renodlad hemmamatlagning med lättillgängliga råvaror i säsong och som alla gärna kan använda sig mer av – mat som är bra för vår planet helt enkelt.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127183025
- Titel
- Musslor & morötter : vardagsrecept på hållbara råvaror
- Författare
- Johansson, Louise
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Billiga råvaror, men grymma tips på hur du kan boosta dem med smaker via både tillagningssätt och kryddor.
VEGO
Boken är en god källa till kunskap och inspiration kring hur man med billigare råvaror som grönkål, musslor och morötter kan svänga till goda vardagsrätter, snacks och rätter till fest, allt lagat vid hemmets härd. En fin första kokbok för alla som behöver hålla i slantarna och vill vara miljövänliga.
Gastronaut
Louise Johansson, vinnare av Kockarnas kamp 2022, kommer nu med sin första kokbok på tio år. Med utgångspunkt i sju svenska råvaror som är hållbara utifrån miljö- och klimatperspektiv inspirerar Louise med ett 70-tal recept på snacks, efterrätter, festrätter och framförallt vardagsrecept.
Med rätt handlag och genomtänkta smakkombinationer finns det ingen anledning att inte sätta grönkålen, musslorna, morötterna och de andra ibland lite förbisedda hjältarna i strålkastarljuset. Det här är renodlad hemmamatlagning med lättillgängliga råvaror i säsong och som alla gärna kan använda sig mer av.
Louise Johansson slog igenom redan 2011 som den första vinnaren av Sveriges mästerkock. Trots att hon arbetat som kock på topprestauranger, och dessutom tagit sig till final i Årets kock två gånger, bultar hennes hjärta starkast för bra matlagning i hemmakök.
