Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gutenberg : Berättelsen om en man och hans uppfinning som förändrade världen

Gutenberg : Berättelsen om en man och hans uppfinning som förändrade världen

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2004. 248 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En populärhistorisk skildring av en av de viktigaste uppfinningarna i den europeiska kulturhistorien - boktryckarkonsten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170370214
Titel
Gutenberg : Berättelsen om en man och hans uppfinning som förändrade världen
Författare
John Man
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
248 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
151 x 220 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
548 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gutenbergs uppfinning boktryckarkonsten var den tredje revolutionen i den mänskliga kulturens historia, menar John Man i den här boken. De två första, skrivkonsten och alfabetet, ligger flera tusen år tillbaka. Den fjärde, internet, står vi själva mitt uppe i.

Förvånansvärt lite är känt om Johannes Gutenberg. Om personen vet vi nästan ingenting och om uppfinnaren vittnar bara några få bevarade böcker som vi med säkerhet vet är framställda i hans tryckeri. Till och med det vi tror oss veta om Gutenbergs teknik att med hjälp av lösa typer gjutna i bly mångfaldiga texter framstår som osäkert och ifrågasätts av forskarna ännu på 2000-talet.

För att få en sammanhängande bild av Gutenbergs liv och verk måste därför Man gå utanför de vetenskapligt fastslagna sanningarna och lita till intelligenta gissningar. Han lägger pussel med de få bitar som finns och fyller i med beskrivningar av de som saknas.

Det blir ett spännande detektivarbete, där han placerar in boktryckarkonsten bland tidens politiska och religiösa händelser i Europa: de ständiga småkrigen mellan tyska småfurstar, kampen och intrigerna inom katolska kyrkan och den stora reformationsstriden som är under uppsegling.

En populärhistorisk skildring av en av de viktigaste uppfinningarna i den europeiska kulturhistorien.FÖRFATTAREN: John Man, bosatt i London, är historiker med en bakgrund inom Tysklandsstudier och vetenskapshistoria. Han har tidigare skrivit böckerna Alpha Beta, Gobi: Tracking the Desert och The Atlas of the Year1000.