Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pappa-mamma-barn

Pappa-mamma-barn

Häftad i nyskick. FEL-förlag 2013. Pappa mamma barn -Om att bli och vara förälder. Rädslor, aggressioner, bristande kontroll, dåligt samvete och bekännelser rörande tillkortakommanden. Texten skulle kunna ses som ett poetiskt bidrag till den så kallade pappalitteraturen. Boken är både till form och innehåll en allvarlig lek med den rivna gränsen mellan intellekt-naivitet; språk-skrik; sant-falskt; friskt-sjukt samt ordning och förgörande kaos.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187315039
Titel
Pappa-mamma-barn
Författare
Rasmussen, Jonas
Förlag
FEL Förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
148 x 201 mm Ryggbredd 5 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
En allvarlig lek med den rivna gränsen

Pappa-mamma-barn handlar om att bli och vara förälder. Rädslor, aggressioner, bristande kontroll, dåligt samvete och bekännelser rörande tillkortakommanden. Texten skulle kunna ses som ett poetiskt bidrag till den så kallade pappalitteraturen. Boken är både till form och innehåll en allvarlig lek med den rivna gränsen mellan intellekt-naivitet; språk-skrik; sant-falskt; friskt-sjukt samt ordning och förgörande kaos.

Samlingen är konstruerad enligt en strikt struktur med avdelningarna “Pappa” och “Mamma” som textens själva stam. Den tredje avdelningen, “Bipordukter”, utgörs av noter som löper parallellt med de två andra avdelningarna.

Varje exemplar är numrerat och har ett unikt och av författaren rivet skyddsomslag, ingen bok är den andra lik.

Jonas Rasmussen är verksam som översättare av dansk lyrik. Bland de översatta författarna kan nämnas Mette Moestrup, Morten Søndergaard, Pia Tafdrup och Søren Ulrik Thomsen. Rasmussen har även låtit publicera ett fåtal monografier under pseudonymerna Sara Sum Jensson och Frank W Lorenzen.

"... en mycket fascinerande diktsamling [...] som både genom form och innehåll låter begreppet ”Far” och ”Son” perforeras, genomlysas av nya infallsvinklar, från insidan likväl som från utsidan. Jag är djupt tagen, på flera olika plan. [...] ”pappa mamma barn” utvecklas under läsningen till en angelägen, verkligt angelägen motpunkt till den jagbegränsning som annars är samtidens sjukdom. Jonas Rasmussen är ett författarnamn att följa in i framtiden."
Kristian Lundberg, Helsingborgs dagblad

”Jag ser fram emot fler böcker från Rasmussen - men om han fortsätter i samma stil, med att avtäcka vårt minst polerade inre och presentera det så snyggt, är en återkomst närmast hotfull.”
Sebastian Lönnlöv, Litteraturmagazinet

” … kring allt det välfunna, det som verkligen värmer hjärtat och gör att jag hårt applåderar den här debutsamlingen, finns små utvikningar i marginalen, där efterklangen ljuder längre och längre och …”
Stig Hansén, Norrköpings Tidningar

”Det är en sinnrik bok som trots den strama estetiken också berättar om en konkret vardags vedermödor.”
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet