Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185445042
Titel
I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet
Författare
Jonathan Metzger
Förlag
Acta Universitatis Stockholmiensis
Utgivningsår
2005
Omfång
424 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
881 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad är det som gör det vi idag uppfattar som "typisk svensk mat" så typiskt svensk? Och när börjar vi uppfatta den som sådan? Vad är det vi i olika tider har föreställt oss som den typiskt icke-svenska matlagningen? Och när började vi överhuvudtaget att i större utsträckning klassificera matlagning som "svensk" och "utländsk"?

Dessa frågor relaterar till den bredare frågeställningen om hur olika aktörer försöker skriva in människor i konsumtionsgemenskaper, exempelvis nationella matkulturer. Med utgångspunkt i detta försöker Jonathan Metzger i denna avhandling ställa våra föränderliga uppfattningar om vad som är "svenskt" och "utländsk" på matlagningsfältet i relation till mer övergripande samhällsförändringar; däribland den svenska nationella identitetens omvandlingar och de generella attityderna gentemot det som uppfattas som kulturellt avvikande i moderna och senmoderna samhällen.

With a summary in English.