Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ledare i det tysta

Ledare i det tysta

Nyskick. Svenska Förlaget 2003. Inbunden med skyddsomslag, 193 sidor. Förlagsny bok. Det är inte idolerna som får hjulen att snurra, säger författaren. Det är alla "ledare i det tysta", de som väljer att ta ansvar och agera i bakgrunden och lösa problem utan att själva ställa sig i strålkastarljuset. Under fyra år har Badaracco studerat dessa tysta ledare. Stora ord och gester leder sällan till framgång. Träget slit ger däremot utdelning. Författaren ger målande exempel på hur "icke-hjältar" löser ledarskapsproblem och för utvecklingen på rätt spår genom att vara smidiga och hitta vägar förbi svårforcerade hinder. Recension: Spännande om tysta ledare

Detta är en spännande bok med ett annorlunda perspektiv om ledarskap i det tysta.

Att hålla sig utanför, att utnyttja det oundvikliga och att inte ställa sig mellan hunden och lyktstolpen, sa Charles de Gaulle om sitt politiska ledarskap. Han hade som patriot och officer ställt sig i spetsen för det franska motståndet mot tyskarna under andra världskriget. Men som politiker och statschef tillämpade han ett ledarskap i det tysta.

Joseph L Badaracco Jr, som är Harvardprofessor i affärsetik, citerar de Gaulle i sin bok Ledare i det tysta. Men boken handlar egentligen inte om sådana spektakulära ledargestalter som de Gaulle utan om alla de som driver en verksamhet framåt. De är ledare som i det tysta hittar kompromisser, klarar av praktiska problem och löser vid första påseendet olösliga konflikter. De är realister, tålmodiga, ofta återhållsamma, anspråkslösa och uthålliga i sitt idoga arbete att få det att flyta. De bryter oftast inte mot regler men söker kringgå stelbenta bestämmelser som hämmar en konstruktiv lösning.

Badaracco menar att dessa ledare omsorgsfullt analyserar komplexiteten och därigenom skaffar ett manöverutrymme. Rollen kräver ofta ingående kunskaper, faktainsamling, anpassning och improvisation. Samtidigt överväger en ledare i det tysta alltid sitt eget ?politiska kapital? så att hon/han själv inte drabbas av påföljd genom sitt initiativ eller sin ståndpunkt. Det gäller alltså inte att modigt konfrontera och satsa allt på ett kort utan undersöka möjligheterna inom de ramar som anges och möjligen tänja på dessa ramar.

* Text: Bo Widegren |
* 2004-04-29,. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177386345
Titel
Ledare i det tysta
Författare
Joseph L Badaracco
Förlag
Stevali
Utgivningsår
2003
Omfång
197 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
458 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är inte idolerna som får hjulen att snurra, säger författaren. Det är alla ledare i det tysta, de som väljer att ta ansvar och agera i bakgrunden och lösa problem utan att själva ställa sig i strålkastarljuset. Under fyra år har Badaracco studerat dessa tysta ledare. Stora ord och gester leder sällan till framgång. Träget slit ger däremot utdelning. Författaren ger målande exempel på hur icke-hjältar löser ledarskapsproblem och för utvecklingen på rätt spår genom att vara smidiga och hitta vägar förbi svårforcerade hinder.