Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kapten Grants barn. Tsarens kurir.

Kapten Grants barn. Tsarens kurir.

Inbunden bok. Niloe. 1980.

Nyskick. 2 böcker ur serien "De klassiska ungdomsböckerna".

"Tsarens Kurir" J. Verne.
Mikael Strogoff är kurir hos den ryske tsaren Alexander II. När tatarernas kung Feofar Khan invaderar ryska Sibirien skickas Strogoff från Moskva iväg till Irkutsk med täcknamnet Nikolas Korpanoff för att varna guvernören där, tillika tsarens bror, för förrädaren Ivan Ogareff, som kan klä ut sig till bl.a. rom eller general. Ivan Ogareff har intresse av personlig hämnd mot guvernören, efter att tidigare ha blivit degraderad av denne. På vägen mot Irkutsk möter Mikael Strogoff den unga Nadia Fedor, som är på väg till sin far som har landsförvisats just till Irkutsk, och som blir Mikaels följeslagare längs större delen av resan. Han stöter även på krigskorrespondenterna Harry Blount, engelsman, och Alcide Jolivet, fransman. Den sistnämnde säger sig rapportera till 'kusin Madeleine'.
Strogoff blir i ett skede, tillsammans med sin mor och Nadia, tillfångatagen av tatariska styrkor. Han anklagas av Ogareff för att vara spion, och döms till blindhet på tatariskt vis; genom ett hett svärdsblad. Michael och Nadia lyckas

"Kapten Grants barn". J. Verne
Innehållet från en hajmage inkluderar en flaska, vars innehåll, en papperslapp, har anteckningar skrivna på tre olika språk. Mycket av anteckningarna är otydbart, men trots det kan Lord Glenarvan, som hittat flaskan, kanske lista ut var Kapten Harry Grants skepp, som försvann för över två år sedan, befinner sig.
När man tagit reda på latituden återstår longituden. Ledtrådar pekar mot den sydamerikanska kusten som den troliga platsen för skeppsförlisningen. Lord Glenarvan gör det till sin uppgift att finna Grant, och tillsammans med sin hustru, Harry Grants barn (Mary och Robert) samt besättningen från sin yacht Duncan ger han sig av mot Sydamerika. En oväntad passagerare i form av den franske geografen Jaques Paganel råkar också komma med.
Letandet för dem till den 37:e graden sydlig latitud, som korsar den sydamerikanska kontinenten. Medan de korsar kontinenten från väst till öst, och förgäves genomreser Chile, Argentina (Patagonien), kommer Paganel plötsligt på att delar av ledtrådarna måste mena Australien, varför de reser till motsvarande latitud där den korsar den australiensiska kontinenten. Av en slump träffar de där en man som hävdar att han är Thomas Ayrton, före detta understyrman på Britannia.

Båda böckerna har namnlapp på försättsbladet.

Titta på alla andra annonser jag har på böcker,ljudböcker och filmer!
Allt du handlar vid 1 köp har frakten 62:-

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish