Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
MAO - Den sanna historien

MAO - Den sanna historien

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2006. 882 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gåvoinskrift och namnetikett. I övrigt utan anmärkningar. - Han var lika ond som Hitler och Stalin och begick lika stora brott mot mänskligheten. Ändå vet världen förvånansvärt lite om honom. För första gången avslöjas den obarmhärtiga sanningen om Kinas mäktige man Mao Tse-tung, ansvarig för oräkneliga brott och övergrepp, som styrde över jätteriket åren 1949 - 1976. Mao - Den sanna historien är resultatet av ett gediget forskningsarbete och bilden av Mao i Chang och Hallidays tappning är lika ny och okänd som chockerande i sin brutalitet. 'Nu finns den att läsa: den största boken om världens väldigaste land och historiens värsta massmördare. ” Mao -The unknown story som just kommit ut, kan nog ses som det nya seklets hittills viktigaste verk' - Per Ahlmark

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
915184527x
Titel
Mao : Den sanna historien
Författare
Jung Chang - Jon Halliday
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
882 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1422 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Han var lika ond som Hitler och Stalin och begick lika stora brott mot mänskligheten. Ändå vet världen förvånansvärt lite om honom.
För första gången avslöjas den obarmhärtiga sanningen om Kinas mäktige man Mao Tse-tung, ansvarig för oräkneliga brott och övergrepp, som styrde över jätteriket åren 1949-1976.
Mao - Den sanna historien är resultatet av ett gediget forskningsarbete som pågått i över ett decennium och bilden av Mao i Chang och Hallidays tappning är lika ny och okänd som chockerande i sin brutalitet.

Mao var med och grundade det kinesiska kommunistpartiet i början av 1920-talet, och lärde då bland annat känna Stalin. Efter den långa marschen 1935 tog han makten i partiet och kampen om makten i Kina började på allvar. Han stödde den japanska ockupationen av Kina eftersom det ledde till hans värste konkurrent Chiang Kai-sheks fall, och 1949 kunde han slutligen ta makten över landet.
Mao nöjde sig dock inte med Kina, visar Chang och Halliday, hans ambition att utvidga sin makt och hans totala förakt för människoliv innebar att över 70 miljoner kineser fick sätta livet till under hans regering – i fredstid. Den blodiga eran Mao fick sin våldsamma kulmen bland annat i kulturrevolutionen 1966–1976 som ledde till den fanatiska personkulten, det stora språnget som orsakade en hungerkatastrof med 20 miljoner döda. Mao - Den sanna historien ger ett helt nytt perspektiv på diktatorn, en bild som kommer att överraska såväl historiker som andra läsare.