Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt matrike

Mitt matrike

Inbunden bok A Piece of Soul Production. 1 uppl. 2013. 168 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Perfekt och helt förlagsnytt exemplar, oläst, utan skador, anteckningar, namn eller annat.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198110500
Titel
Mitt matrike
Författare
K. C. Wallberg
Förlag
A Piece of Soul Production
Utgivningsår
2013
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
234 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
1122 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Naturen regerar i KC Wallbergs matrike!

Från fjäll och skogsland, från åkermark och havsband KC hämtar sina råvaror från de miljöer där de trivts bäst. Varsamt tar han dem till vara och förvaltar gärna våra äldre matlagningstraditioner samtidigt som han förnyar smakerna och skapar helt nya rätter. KC botaniserar med öppna sinnen bland vilt och odlat, växter och djur.

Som kock förordar KC Wallberg enkelhet baserat på gedigen kunskap vilket gjort honom särskilt lämpad att skriva en kokbok både för den mindre erfarne och för den professionelle kocken.

KC Wallberg vill uppmuntra till reflektion och helhetssyn när det gäller matlagning:

Vi har ett kunskapsarv kring råvaror, årstidernas variation och odlingslandskapets förutsättningar till unika produkter. Tar vi in den kunskapen blir vår matlagning både omväxlande och hänsynsfull för miljön och hälsan.

Mitt matrike är en personlig kokbok som har vuxit fram under närmare tio år. Läsaren får följa med till platser som författaren särskilt uppskattar, nära djur- och växtliv i hela Sverige. Boken innehåller ett sjuttiotal recept, många av dem favoriter från Restauration Gubbhyllan på Skansen.

KC Wallberg har samtidigt varit verksam som kock, både i Sverige och USA, gästspelat vid internationella event, medverkat i tv-produktioner, lett utbildningar och föreläst. Sedan 2008 är han traktör på Restauration Gubbhyllan på Skansen. I juli 2013 höll KC uppskattade föreläsningar på Cordon Bleu i London om våra traditionella svenska mathanteringsmetoder: syrning, inläggning, konservering.

Per Erik Berglund är bland annat Svenska Kocklandslagets fotograf och flera av de kokböcker som han medverkat i har vunnit Gourmand World Cookbook Awards. Urban Gyllström står bakom den inbjudande formgivningen.