Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
GRAFTON-AFFÄREN

GRAFTON-AFFÄREN

Inbunden. 1994. 296s. 650g. 21,5x15,5c. Mkt Gott Skick, dock med namnteckning på smutstitelblad. Precis klockan fyra eftermiddagen den 8 september 1905 skakas den österbottniska kustremsan mellan Jakobstad och Gamlakarleby av tre kraftiga explosioner.
Snart framgår det att explosionerna härrör från ett stort fartyg som sprängts vid Orrskär i Larsmo skärgård. Vad som är ännu mera häpnadsväckande är att fartygets vrak är fyllt med vapen, ammunition och sprängämnen.
Explosionen sätter myror i huvudet på lokalbefolkningen och skräck i de ryska myndigheterna. För det är bara en liten invigd krets som känner till bakgrunden till den gåtfulla händelsen. Vem som låg bakom vapeninsmugglingen, vart vapnen skulle gå och varför det hela slutade så illa har fram till våra dagar till stora delar varit väl förborgade hemligheter. Först nu ett sekel senare kan journalisten och författaren K-G Olin skingra dimmorna kring den spektakulära explosionen i Bottniska viken hösten 1905.
Fram stiger en fascinerande historia med världsomspännande förgreningar ? japanska finansiärer, amerikanska äventyrare, ryska underrättelseagenter och framför allt finländska frihetskämpar. Grafton-affären är ännu ett bevis på att verkligheten överträffar dikten. "Man slukar boken som den bästa spionthriller" Btj

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9529600212
Titel
Grafton-affären
Författare
Olin, K-G
Förlag
Olimex Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
296 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
148 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
575 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Precis klockan fyra eftermiddagen den 8 september 1905 skakas den österbottniska kustremsan mellan Jakobstad och Gamlakarleby av tre kraftiga explosioner.
Snart framgår det att explosionerna härrör från ett stort fartyg som sprängts vid Orrskär i Larsmo skärgård. Vad som är ännu mera häpnadsväckande är att fartygets vrak är fyllt med vapen, ammunition och sprängämnen.
Explosionen sätter myror i huvudet på lokalbefolkningen och skräck i de ryska myndigheterna. För det är bara en liten invigd krets som känner till bakgrunden till den gåtfulla händelsen.
Vem som låg bakom vapeninsmugglingen, vart vapnen skulle gå och varför det hela slutade så illa har fram till våra dagar till stora delar varit väl förborgade hemligheter.
Först nu ett sekel senare kan journalisten och författaren K-G Olin skingra dimmorna kring den spektakulära explosionen i Bottniska viken hösten 1905.
Fram stiger en fascinerande historia med världsomspännande förgreningar japanska finansiärer, amerikanska äventyrare, ryska underrättelseagenter och framför allt finländska frihetskämpar.
Grafton-affären är ännu ett bevis på att verkligheten överträffar dikten.

"Man slukar boken som den bästa spionthriller" Btj