Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det vilda köket

Det vilda köket

Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 191 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En ny passion! Ta del av det som finns runt om oss. Lär dig om näringsämnen, smaker och sätt att ta tillvara vad naturen skänker. Slipp därmed även processer, transporter och utnyttja det naturliga som finns nära, samtidigt som det blir meditativa stunder ute i vår rika natur(som vi bättre behöver vårda)!

Det finns rikligt med fina växtbilder. Upplägget med växter för varje årstid är väldigt praktiskt. Det bästa är förstås alla oväntade användningar av vilda växter i matlagningen, t ex att lägga späda skott av kärs på pizzan i stället för ruccola. Mer närodlat än så här blir det inte! Man blir glad och uppiggad av den här boken.

Skyddsomslaget har mindre skavanker. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174243543
Titel
Det vilda köket
Författare
Kalf-Hansen, Rune
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2014
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
883 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.