Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Med sina läppars svalka

Med sina läppars svalka

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2014. 394 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Lätt gulnat boksnitt och några minimala hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.

Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Theodor Kallifatides nya roman följer henne från uppväxten tills idag, då hon bor i Stockholm och målar ikoner. Det är ett dramatiskt liv. Hon tvingas uppleva den nådelösa tyska ockupationen 1941 och det ännu mer nådelösa inbördeskriget som följde efter. År av avrättningar, politiska förföljelser, grymma förbrytelser och djup fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien och sedan i Sverige.

Berättelsen om Elenas liv blir en parallell till Greklands historia. Samtidigt är den en skildring av ett äktenskap. Elena gifter sig som mycket ung med skolläraren Giannis och de håller ihop trots alla påfrestningar. Deras långa samvaro ställs i kontrast till deras dotters bittra skilsmässa.

Romanen berättar också den moderna emigrationens historia - till Australiens stora himmel och till Aachens mörka gruvor. Det är en trasig värld som ska sys ihop av ännu trasigare människor. Men Elenas kärlek till sin man och hans kärlek till henne håller livet upprätt, trots att en plågsam hemlighet kastar sin mörka skugga över henne.

Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt. Det är kort sagt en bok av Theodor Kallifatides.

AV THEODOR KALLIFATIDES

EN GREKISK TRILOGI: 1. Bönder och herrar / 2. Plogen och svärdet / 3. Den grymma freden.

SERIEN OM KRISTINA VENDEL: 1. Ett enkelt brott / 2. Den sjätte passageraren / 3. I hennes blick.

FRISTÅENDE: Minnet i exil / Utlänningar / Tiden är inte oskyldig / Den sena hemkomsten : skisser från Grekland / Mitt Aten / Kärleken / En fallen ängel / Brännvin och rosor / Berättelser från Kvarnen / I främmande land / Lustarnas herre / April (med Lennart Eng) / En lång dag i Athen / Kvarteret Alabaster / Sidospår / Cypern : en resa till den heliga ön / Vem var Gabriella Orlova? / Ett liv bland människor / Den dubbla längtan / Det sista ljuset / Afrodites tårar : om gamla gudar och eviga människor / Den sista rosen / De sju timmarna i paradiset / För en kvinnas röst : en kärleksdikt / Ett nytt land utanför mitt fönster / En kvinna att älska / Herakles / Mödrar och söner / Vänner och älskare / Det gångna är inte en dröm / Brev till min dotter / Med sina läppars svalka / Ännu ett liv / Slaget om Troja / Kärlek och främlingskap.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100138004
Titel
Med sina läppars svalka
Författare
Kallifatides, Theodor
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
394 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
132 x 202 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
490 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Theodor Kallifatides nya roman följer henne från uppväxten tills idag, då hon bor i Stockholm och målar ikoner. Det är ett dramatiskt liv. Hon tvingas uppleva den nådelösa tyska ockupationen 1941 och det ännu mer nådelösa inbördeskriget som följde efter. År av avrättningar, politiska förföljelser, grymma förbrytelser och djup fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien och sedan i Sverige.Berättelsen om Elenas liv blir en parallell till Greklands historia. Samtidigt är den en skildring av ett äktenskap. Elena gifter sig som mycket ung med skolläraren Giannis och de håller ihop trots alla påfrestningar. Deras långa samvaro ställs i kontrast till deras dotters bittra skilsmässa. Romanen berättar också den moderna emigrationens historia – till Australiens stora himmel och till Aachens mörka gruvor. Det är en trasig värld som ska sys ihop av ännu trasigare människor. Men Elenas kärlek till sin man och hans kärlek till henne håller livet upprätt, trots att en plågsam hemlighet kastar sin mörka skugga över henne. Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt. Det är kort sagt en bok av Theodor Kallifatides.