Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vedergällningens vägar

Vedergällningens vägar

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988. 254 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget har diskreta lagningar.
Denna roman bygger på en verklig händelse, som omtalas i den franska polisens annaler 1840-1841.
Vedergällningens vägar skrevs av Karen Blixen i det ockuperade Danmark 1944. För att överlista censuren och skydda författaren sades boken vara en översättning från franska och författaren angavs vara Pierre Andrézel. Boken innehåller nämligen en dold udd mot ockupationsmakten. Boken handlar om de två flickorna Lucan och Zozine. Den ena blond och från ett fattigt hem, den andra mörk och uppvuxen i rikedom. Båda unga, vackra och utan någon som kan ta hand om dem.

Bokens första mening: ”En blond ung flicka som hette Lucan Bellende satt en vårkväll i djupa tankar vid fönstret på ett stort, vackert engelskt lantställe.”

Tiden för boken är 1840-tal. Den fattiga och föräldralösa Lucan har flytt från det hem där hon arbetat som guvernant efter att mannen i huset kommit med ett oanständigt förslag. Hon tar sin tillflykt till sin skolkamrat Zozine som bor med sin välbärgade far som är affärsman. Zozine lever i överflöd och har aldrig behövt sakna något. Hos Zozine tas Lucan omhand och har det bra. Lyckan blir dock kortvarig då det visar sig att Zozines pappa är misstänkt för brottslighet och man har blivit tvungen att ställa till ett stort skådespel för att möjliggöra för honom att fly landet medan han försöker återupprätta sitt rykte.

Plötsligt står då Lucan och Zozine ensamma i världen. De tvingas gå till en platsförmedling för att försöka få tjänst. De två flickorna uppger sig vara systrar och vill endast ha en plats där de kan få arbete båda två. Det visar sig att det inte är helt enkelt att hitta någon som vill anställa två unga kvinnor. En skotsk pastor bosatt i Paris säger sig vilja ta sig an de två flickorna på sin ensligt belägna gård i Frankrike och där ge dem utbildning. De två unga kvinnorna tackar sin lyckliga stjärna för denna möjlighet och från början trivs de utomordentligt bra hos pastorn och hans fru. Efter ett tag uppdagas att de unga flickor som pastorn tidigare uppfostrat alla har försvunnit och att pastorn och hans fru kanske inte alls är så godhjärtade som de först verkade … (B)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137094378
Titel
Vedergällningens vägar
Författare
Blixen, Karen - Andersson, Urban
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1988
Bandtyp
Inbunden
Vikt
560 g
Språk
Svenska