Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ovanliga matsvampar

Ovanliga matsvampar

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 160 sidor.

Nära nyskick. Väldigt intresseväckande bok.
Unik.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127178489
Titel
Ovanliga matsvampar
Författare
Karlöf, Oliver
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2022
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 228 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
623 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"En mycket smakfull volym som ger en fräsch ingång till det boktäta ämnet svampplockning."
Naturmorgon
"Det är en gedigen och inspirerande genomgång som lämpar sig väl för såväl nybörjare till svampplockning som den som vill ta nästa steg och testa nya sorter."
BTJ
Varför begränsa dig till kantarell och karljohanssvamp när det finns så många andra utmärkta matsvampar i våra skogar? Det är dags att vidga vyerna och upptäcka de andra matsvamparna som gör både plockning och matlagning mycket roligare!
Oliver Karlöf hjälper dig hitta matsvampar med unika smaker och egenskaper som annars ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna arter som den eftertraktade goliatmusseronen och doldisar som stjärnhovstryffel. I takt med att du lär dig nya arter får du större och mer omväxlande skördar, något som gör svampplockningen mycket mer spännande.
Totalt presenteras 33 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga Mariah Sandberg. Till varje svamp finns dessutom flera foton som förtydligar växtplats och utseende. Du lär dig hur du tar vara på och förvarar svampen och i boken finns också ett 30-tal vegetariska recept där svamparnas unika egenskaper kommer fram.