Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kryptan

Kryptan

Häftad bok. Norstedts. 2009. 654 sidor.

Mycket gott skick. Bruten rygg

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113022574
Titel
Kryptan
Författare
Kate Mosse
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
654 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
135 x 211 mm Ryggbredd 42 mm
Vikt
684 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kate Mosse är tillbaka med en fristående uppföljare till succéromanen Labyrinten (sv. övers. 2007), som översattes till 35 språk och gavs ut i 40 länder.

Oktober 1891: Den sjuttonåriga Léonie Vernier och hennes bror Anatole flyr storstadslivet i Paris och tar sin tillflykt till lantegendomen Domaine de la Cade, strax söder om medeltidsstaden Carcassonne. De vill undkomma Anatoles fordringsägare och finna lugn och ro efter en dramatisk period i bådas liv.
Men det blir långt ifrån den rofyllda vistelse Léonie hoppats på. I skogarna runt Domaine de la Cade gör hon ett märkligt fynd - en bortglömd krypta med inskriptioner på västgotiska. Kryptan är förenad med en blodig historia. I sitt sökande efter svaret på dess gåta gör Léonie ytterligare en märklig upptäckt, en unik samling tarotkort som påstås kunna styra över livet och döden.
Oktober 2007: Den amerikanska musikforskaren Meredith Martin kommer till Rennes-les-Bains i Sydfrankrike för att forska i Claude Debussys liv inför en biografi hon ska skriva om den store kompositören. Men Meredith gör en helt annan upptäckt i Rennes-les-Bains. Hon hittar ett foto av Léonie Vernier med rubriken "Flickan med linhåret" - samma titel som ett av Debussys mest kända musikstycken. Meredith gräver djupare i detta spår och finner att Léonie och hennes bror Anatole umgicks i samma kretsar som Debussy i Paris.
Merediths forskning kommer snart att handla om Léonies liv i stället. Vart tog parisiskan vägen efter sin vistelse i Rennes-les-Bain? Det finns inga som helst spår efter henne.
Föga anar Meredith att händelserna i det förflutna har bäring på nuet och när hon under allhelgonahelgen råkar söka sig till skogsgläntan med kryptan inser hon plötsligt att hennes eget liv är i fara.