Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den svenska trasmattan : en kulturhistoria

Den svenska trasmattan : en kulturhistoria

Inbunden bok Prisma. 2 uppl. 2005. 165 sidor.

Nyskick. 24 x 17 cm. 620 gram. En hemvävd trasmatta är ofta själva sinnebilden för hemtrevnad. Här berättas den svenska trasmattans historia. När började man väva trasmattor i Sverige? Hur såg de ut? Hur användes de och vilka vävde dem? Denna omtyckta historik om den svenska trasmattan utkommer nu i kartonnage. Författarna som är Sveriges ledande experter på området berättar om trasmattan som en symbol för hemtrevnad, idyll och renlighet. Om hur det tog en evighet att få ihop trasor när alla textilier lappades och lagades innan de blev mattrasor, och om hur man träffades utomhus på sommaren eller under vinterkvällar för att klippa trasor tillsammans. Informativt, levande och lustfyllt berättar de i text och bild om en del av vårt kulturarv. Till ett tiotal av mattorna som beskrivs i boken finns vävbeskrivningar, tillägnade den lite vana väverskan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151844954
Titel
Den svenska trasmattan : en kulturhistoria
Författare
Kerstin Ankert - Ingrid Frankow
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
165 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
170 x 240 mm
Vikt
621 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En hemvävd trasmatta är ofta själva sinnebilden för hemtrevnad. Här berättas den svenska trasmattans historia. När började man väva trasmattor i Sverige? Hur såg de ut? Hur användes de och vilka vävde dem? Denna omtyckta historik om den svenska trasmattan utkommer nu i kartonnage. Författarna som är Sveriges ledande experter på området berättar om trasmattan som en symbol för hemtrevnad, idyll och renlighet. Om hur det tog en evighet att få ihop trasor när alla textilier lappades och lagades innan de blev mattrasor, och om hur man träffades utomhus på sommaren eller under vinterkvällar för att klippa trasor tillsammans. Informativt, levande och lustfyllt berättar de i text och bild om en del av vårt kulturarv. Till ett tiotal av mattorna som beskrivs i boken finns vävbeskrivningar, tillägnade den lite vana väverskan.