Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det där med Ninne

Det där med Ninne

Inbunden bok. Bonniers. 1962. 119 sidor.

Gott skick. Sommarlovet artar sig att bli ovanligt trist och händelsefattigt för fjortonåriga Eva, som fått underbetyg i matte och nu måste räkna under lovet. Hon har inga kamrater här på landet och dagarna är fyllda av regn och disk och plugg. Men så kommer hennes eleganta och egendomliga faster Ninne och för med sig en fläkt av spänning från stora världen.

Eva beundrar henne gränslöst och skulle gärna vilja lägga sig till med hennes världsvana sätt. Ninne tar in på pensionatet i byn och när Eva kommer dit på besök, träffar hon Knut, en pojke som bjuder henne med på scooter-utflykter. Han tar henne också med till byns kantor, där ett gäng ungdomar brukar samlas om kvällarna för att dansa och ha roligt.

Men Ninne ordnar så att också hon får följa med till kantorns och hon får till och med åka med Knut på scootern medan Eva får åka trampcykel efter dem. Kanske pappa har rätt i att Ninne är en bortskämd och egoistisk docka... Ninne flirtar inte bara med Knut utan också med kantorn. Men då ingriper Eva resolut...

Kerstin Johansson i Backe skriver lättläst och rakt på sak, hon återger träffsäkert vardagliga situationer och hon tecknar människor med en godhjärtat humor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish