Allt gott ~ Bakverk från Blekinge, Småland & Öland
Inbunden bok. Barometern . 1 uppl. 1997. 160 sidor.
Nyskick.
Oläst! Omslagsskick; se bild. Observera små märken. En unik receptsamling med kakor och bröd hämtade från köken i Kalmar, Kronoberg, Blekinge och i viss mån, Jönköpings län. Mellan dessa pärmar ryms bara väl beprövade favoritrecept som
sållats fram efter ett enormt gensvar på ett upprop i Barometern, Oskarshamns-Tidningen, Smålands-posten och Blekinge Läns Tidning. In strömmade tusentals recept på kakor, bullar och bröd som smålänningar, blekingar och ölänningar älskar allra mest. Här finns recept som gått i arv i generationer, nya recept, recept från mammas hushållsskola och recept som gjorts om för allergiker och diabetiker.
Även yrkesverksamma konditorer och bagare bidrar med yrkeshemligheter ~ allt från småländska kringlor till blekingska rågskorpor, från prinsesstårta till enklaste småkaka. Kerstin Johansson har skrivit boken och provbakat, tillsammans med Gisela Ekblom. Maths Bogren har fotograferat allt detta bröd från sydöstra Sverige som inte bara är gott att äta utan också vackert att
titta på. Detta är en bok för brödets vänner ~ en
bok som rymmer de allra mest älskade bakverken i vår del av landet.