Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Se huset

Se huset

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 144 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127070196
Titel
Se huset
Författare
Kerstin Nilsson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
664 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kom med och titta på arkitektur från hela världen! Låt dig fängslas och fascineras av ett vattentorn med hatt, det fantastiska Eiffeltornet, en sjöbod på Gotland, en nybyggd ruin och vingar i betong.
Se huset – en bok om arkitektur innehåller över 100 bilder av olika byggnader – skyskrapor, kojor, tempel, kyrkor, parkeringshus, ruiner, stugor och palats. Här finns gamla och nya hus, hus av glas, betong, stål, trä, is, tegel is och lera.
Bilderna tillsammans med den personligt färgade texten väcker nyfikenhet, och öppnar läsarens ögon för arkitektur, den konstform som vi alla möter varje dag, hela livet.
När man tittar på arkitektur från olika tider kan man inte bara få reda på hur människor levde, utan också få veta lite om deras tankar. För när människan bygger och bor avslöjar hon mycket om sitt liv.
I Se huset gör författaren Kerstin Nilsson personliga nedslag i arkitekturhistorien. Hon visar på hur tidsandan och miljön har påverkat arkitekterna, och sätter in arkitekturen i ett socialt och konstnärligt sammanhang.

Kerstin Nilsson skriver: "Att se och forma sina idéer och tankar, det är arkitektens yrke. Att se och leva i alla byggen som blivit till efter konstnärens stora möda, det är vår uppgift."
Illustrationer: Ulf Lundkvist

Kerstin Nilsson, född 1948, är författare, konstvetare och lågstadielärare från Ronneby. 1994 kom den uppmärksammade europeiska konsthistorien Hästen i grottan, och 1997 kom Ögonblick som behandlar den nordiska konsten.

Ulf Lundkvist är konstnär och illustratör, känd bl. a. för sina serier om Assar och Nollberga. Han är bosatt i Kolmården.
Kerstin Nilsson och Ulf Lundkvist fick i november 1999 mottaga det nyinstiftade faktabokspriset Carl von Linné-plaketten för boken Se huset.