Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
ARTHUR. DEN MAGISKA STENEN

ARTHUR. DEN MAGISKA STENEN

Inbunden bok. Alfabeta. Andra tryckningen. Första uppl. 2002. 336 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inga namn eller andra markeringar. Verkar oläst. Aningen bokhyllesned.
Ur SvD:s recension av boken: ”Ända sedan medeltiden - det började med barder från Wales och Bretagne - och ända in i våra dagar har Britanniens mytomspunne kung besjungits på vers och prosa, inspirerat musik och konst. Ofta har Arthur själv, trollkarlen Merlin och de legendariska riddarna brutits loss ur sin krets för att återkomma i nya sagor; motiven tycks kunna stuvas om i det oändliga. DEN MAGISKA STENEN är skriven av Kevin Crossley-Holland, och den är den första delen i en trilogi som tar avstamp i Arthursagan men som utvecklar motivet på ett nytt sätt. Den är belönad med tidningen Guardians barnbokspris.
Boken är en blandning av historisk roman och magisk berättelse. På det realistiska planet befinner vi oss i gränstrakten mellan England och Wales år 1199, det år då Richard Lejonhjärta dör och fjärde korståget förbereds.
Huvudperson är sonen till en godsherre, den 13-årige Arthur, romanens jag-berättare, som inte bara är en reflekterande yngling utan också har övernaturliga gåvor. Via honom förflyttas vi till berättelsens andra plan. Tack vare en magisk sten - en present från Arthurs vän Merlin -försätts han ibland till kung Arthurs tid och det så påtagligt att han stundom glider in i sin namnes gestalt. Det är alltså fråga om två parallella berättelser, där de båda Arthur-ynglingarnas öden blir allt mer sammanflätade och så lika att det kan te sig som reinkarnation.” Originalets titel: THE SEEING STONE. Översättning: Lena Karlin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9150100874
Titel
Den magiska stenen
Författare
Kevin Crossley-Holland
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2001
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
574 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Första delen i en storslagen trilogi om kung Arthur, här en ung pojke, och hans gamle vän Merlin, på 1100- och 1200-talet. Av Merlin får Arthur en blank och vacker sten. Det kommer att bli Arthurs värdefullaste ägodel. En berättelse om sagor, myter och vardagslivet på ett stort gods där Arthur växer upp och drömmer om att bli riddare.