Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sturehof kokbok

Sturehof kokbok

Pocketbok. Raptus förlag. 1:a uppl. 2000. 95 sidor.

Nyskick. Det här är pocketversionen av Sturehofs kokbok, men med en inledande novell av Peter Kihlgård.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9189152034
Titel
Sturehof kokbok
Författare
Kihlgård, Peter - Trägårdh, Thomas - Skarsgård, Kettil
Förlag
Raptus förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
95 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
94 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sturehofs kokbok utkom 1997 och gjorde stor succé bland Stockholms matintresserade allmänhet. Nu ger Raptus Förlag ut pocketboken, vilket kan ses som en lättare version. Antalet goda middagar som lagats och avnjutits på den klassiska krogen Sturehof vid Stureplan är oräkneliga.

År 1997 fyllde restaurangen 100 år vilket firades med utgivningen av Sturehofs kokbok. Här kommer pocketboken. I denna finner man ett urval av recepten från förlagan. Sotare, gubbröra, snapsar och Wallenbergare finns med, men också andra rätter, som visar på Sturehofs mångfald genom åren. Sturehof är också en bit Stockholmshistoria. Runt denna krog har ett otal intressanta personligheter kretsat det senaste seklet. I en inledande novell av Peter Kihlgård får vi möta Ella Bastin, professor emeritus i matematik. Kettil Skarsgård, f.d. restaurangchef, bidrar med en betraktelse över Sturehofs historia och tradition. Tillsammans med de ca 80 recepten, samt färgbilderna i mitten av boken, ges därmed läsaren alla förutsättningar för trevlig läsning och goda måltider.

Bokens redaktörer är Kettil Skarsgård och Tomas Trägårdh. De har båda jobbat på Sturehof sedan den nya ledningen tog över 1997, och Kettil Skarsgård har även varit med och skrivit boken Skakade upplevelser. I mitten av boken finns ett urval av de fotografier som hade en sådan framträdande roll i förlagan. På sexton sidor i fyrfärg får läsaren en chans att känna på atmosfären på Sturehof.