Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
MONSTERHUNDARNA

MONSTERHUNDARNA

Inbunden bok.

Mycket gott skick. NATUR OCH KULTUR. 1998. 294 s. Inbunden. 525 gram. . Skyddsomslag finns i dåligt skick. SKYDDSOMSLAGET HAR EN SKADA PÅ BAKRE OMSLAGET.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127068714
Titel
Monsterhundarna
Författare
Bakis, Kirsten
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1998
Omfång
295 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
453 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En kontingent eleganta hundar dyker upp i New York och blir genast oerhört populära och omsvärmade. Det speciella med "monsterhundarna" är att de har mänskliga händer, går upprätt och att de kan tala via en röstprotes i halsen. Inte bara det: de har mänskligt intellekt och är fint kultiverade i germansk 1800-talsanda. De har flytt från en stad i Canada vars innevånare har varit helt isolerade under hundra år, och de lever med ett kulturellt arv från de människor som skapade dem – förutom avsevärda rikedomar de bland annat använder till att låta uppföra ett stort fantastiskt slott på Lower East Side.
Den unga frilansskribenten Cleo Pira tecknar ned deras historia, och hon får mer än någon annan människa tillträde till dessa mänskliga hundars tankevärld och bereds möjlighet att utforska deras levnadsvillkor. Men vad är det för obotlig sjukdom som bryter ned monsterhundarna och hotar deras liv? Och vilken är deras mörka hemlighet om hur det gick det till då de flydde från sitt hemland?

Kirsten Bakis bländande uppfinningsrika roman är förlagd till en nära framtid. Det är en fantasieggande berättelse om ramarna för våra mänskliga liv i en civilisation mitt emellan två årtusenden, en tid av genmanipulation, kloning och biologisk ingenjörskonst. Med stor uppfinningsrikedom – och varm humor – skildrar hon hoppet, skräcken, drömmarna och de absurda livsvillkor som råder för dessa mycket mänskliga djur.
Den som en gång stiftat bekantskap med monsterhundarna glömmer dem aldrig.
Översättning Eva Sjöstrand
Kirsten Bakis bor i New York och är 30 år. Monsterhundarna är hennes första bok.