Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Styrka och kraft ur sömnen - God sömn vid äldre år

Styrka och kraft ur sömnen - God sömn vid äldre år

Häftad bok. Geron. 2008. 176 sidor.

Nära nyskick. I denna bok berättar professor Sirkka-Liisa Kivelä om hur sömnen ändrar sin karaktär då man blir äldre och om den normala sömnen hos äldre personer, om orsakerna till sömnlöshet och andra sömnstörningar, om de undersökningar som behövs för att konstatera dessa samt om de medicinska behandlingsformerna och även om mediciner mot sömnlöshet. Hon visar metoder för avvänjning av benzodiazepiner eller mediciner som inverkar på likartat sätt och beskriver den positiva inverkan som medicinavvänjningen har beträffande själslig spänst, balans och sömnkvalitet.
I boken beskrivs hus sömnen hos en äldre ändrar i riktning mot en ytligare och mer avbruten sömn än tidigare. I denna bok förmedlas på ett lättläst sätt forskningsresultat angående den positiva inverkan av bland annat motion, ljus, sociala aktiviteter, kost och melatonin på djupet av nattsömnen och dess kontinuitet. Grunderna för den rätta användningen av de sömn- och insomningsmediciner som är i bruk behandlas noggrant i boken. Dessutom får du veta mer om deras problematiska, störande effekter. Boken innehåller förträffliga exempel på sömnlöshet och övriga sömnstörningar, behandlingen av dessa samt positiva effekter av läkemedelsavvänjning.
Boken är avsedd för åldrande, de till åren komna och deras anhöriga samt vårdarbetare, vilka får kunskap och konkret handledning beträffande sömnverkstadsverksamheten, rådgivnings- och handledningshjälp samt hur man ordnar med läkemedelsavvänjning inom äldreomsorgen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish