Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kära du : svenska brev från sju sekel

Kära du : svenska brev från sju sekel

Inbunden bok. Bokklubben Svalan. 1968.

Nära nyskick. "Kära du" är ett urval svenska brev från sju sekel - från Petrus de Dacia till Harry Martinson - sammanställt av Kjell Hjern.

Brevskrivandets guldålder är förbi. Det finns ju telefon, telegraf, ljudband och andra tekniska medier numera. Förr i tiden spelade brevet en mycket stor roll som kommunikationsmedel och många personer utvecklades till skickliga brevskrivare som än idag kan intressera och förnöja oss.

I det urval av svenska brev som finns i denna volym möter oss intima, roande och ibland gripande glimtar av människor och miljöer.

Kungliga skribenter som Gustav II Adolf, drottning Kristina, och prins Eugen finns representerade och sådana svenska mästare i brevskrivandets konst som Esaias Tegnér, Adolf Törneros och August Strindberg har en given plats i urvalet.

I ett par av de längre breven får vi målande bilder av grymma historiska händelser; i ett brev till sin syster berättar Christina Banér om Linköpings blodbad år 1600 och i ett brev till sin dotter Stava skriver Christoffer Gjörwell om kungamördaren Ankarströms avrättning år 1792.

Men tidsatmosfären framstår som lika levande och människorna tycks komma oss än närmare i de brev där skribenterna avhandlar de bekymmer, glädjeämnen och komiska situationer som uppstår i det lugna vardagslivet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish