Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel
DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel

DANSA MED HÄSTAR – Kommunikation genom kroppsspråk – Samlad ridning på hängande tygel

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1997. 204 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––

"Boken har väckt stor uppmärksamhet, kanske därför att författaren tar avstånd från konventionell dressyrridning och tävlingar. För Hempfling är det istället belöning nog att kunna kommunicera med hästen på dess egna villkor. Hans metod är baserad på kommunikation genom kroppsspråk, vilket även är en av bokens underrubriker. Den andra underrubriken är "Samlad ridning på hängande tyglar", där den hängande tygeln kan ses som en symbol för frivillighet, harmoni och förtroende mellan häst och ryttare. Grunden till detta läggs i arbetet på marken där 90 procent av en "hästriktig" inridning äger rum. Väl förberedd kommer hästen inte att protestera eller visa motstånd: "En skenbart motsägelsefull naturlag som mycket ofta utgör det grundläggande problemet i människans relation till hästen är just uttrycket "lyd mig och älska mig". Vi känner alla till att om jag slår och straffar min häst så lyder den mig kanske något så när, men älskar mig gör den inte, det vill säga den kommer inte att ha verkligt förtroende för mig, och inte jag för den heller, naturligtvis. Förtroende eller lydnad – det verkar som om man måste välja det ena eller det andra, eller åtminstone nöja sig med lite av dessa två. Vi ska lära oss - inte hästarna Men att arbeta med en häst så som vi har för avsikt, kräver absolut både lydnad och förtroende och dessutom samtidigt." Flockdjuret hästen kan endast skilja på stark eller svag – att dominera eller domineras. Något mellanting existerar inte och den häst som inte domineras på ett riktigt sätt befinner sig i en oavbruten psykisk konflikt. Den blir så att säga tvungen att kämpa jämt och ständigt, om det så bara är genom att vara "olydig". Det är alltså först när vi dominerar hästen till 100 procent som den kan ägna sig åt annat i livet, komma till ro och finna psykisk stabilitet och balans. Vilda hästar lär sig uteslutande genom att härma den som visar sig värdig ledarskapet. Precist, klart, och dominant beteende – att visa sin egen personlighet, att helt avstå från varje yttring av vrede eller otålighet, det är kvaliteter som hos hästar, inger respekt. Att arbeta med en häst betyder därför att först och främst arbeta med sig själv. Det är vi människor som ska lära oss, inte hästarna! Hempfling har mycket att ge oavsett om vi fortsätter rida "som vanligt" eller ger oss i kast med "den naturliga ridningen". Boken har närmare 500 foton och beskriver alla moment steg för steg. Det lättillgängliga språket innehåller många liknelser som underlättar och Hempfling avslutar boken med orden: "Låt de nya idéerna mogna, och börja sedan långsamt bygga in det nya i det gamla. Låt ambitionerna vila, och ta i stället vara på all tid ni är tillsammans med hästen."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127349728
Titel
Dansa med hästar : Kommunikation genom kroppsspråk<br>Samlad ridning på hängande tygel
Författare
Hempfling, Klaus Ferdinand
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1997
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
995 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett nytt sätt att kommunicera med hästen genom kroppsspråk. Hur man leder den utan grimma, longerar på volt i fri form och rider på hängande tygel. Illustrerad.
Översättning Wiveka Derans och Katja Mosbach.