Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Min syn på livet och döden OCH Min syn på kärlek och sex – TVÅ BÖCKER

Min syn på livet och döden OCH Min syn på kärlek och sex – TVÅ BÖCKER

Häftad bok. Stockholm : Sv. dagbladet. 1984.

Nära nyskick. PRESENTSKICK
TILLFÄLLE att köpa två böcker av författaren Peter Koestenbaum.
MIN SYN PÅ LIVET OCH DÖDEN:
Det enda vi säkert vet i livet är att vi en dag ska dö. Men hur många av oss klargör vår inställning till döden, förrän vi tvingas till det? Hur många reflekterar medvetet över dödens inflytande över livet, förrän den har blivit en realitet? Människans rädsla för döden är ofta lika stor som hennes kärlek till livet.
Peter Koestenbaum tar fram döden ur skuggan och hjälper oss att finna trygghet inom ett område som alldeles för ofta betyder lidande och smärta. Han visar att man genom att ställa sig ansikte mot ansikte med döden också bättre kan möta livet. En positiv konfrontation med döden kan bli till en personlighetsbefriande upplevelse – den kan hjälpa oss att utveckla vår identitet. Men då måste vi lära oss att handskas med den fruktan vi känner inför vår egen, och andras, död. Förstå att ett accepterande av döden kan ge en större mening åt livet.
MIN SYN PÅ LIVET OCH DÖDEN är en bok för alla människor: för föräldrar som måste svara på sina barns frågor om döden, för gamla människor som närmar sig livets slut – för alla som behöver tröst och som måste trösta andra.
MIN SYN PÅ KÄRLEK OCH SEX:
Är det fel med sex utan kärlek? Eller med kärlek utan sex Hur ska man få familj och barn att passa in? Är det möjligt att leva ett fullständigt liv, utan kärlek, sex och familj?
I den här boken ger Peter Koestenbaum svar på dessa och närliggande frågor. Han låter svaren ackompanjeras av de egna studenternas intima berättelser.
Det är den existentiella filosofins teorier som författaren för fram. Den som säger att människan är fri att välja och att leva ”autentiskt”, det vill säga i harmoni med det allra innersta jaget. Sex är en naturlig drift men den roll det spelar i ens liv, den vikt man tillmäter det – ens inställning gentemot ens sexualdrift – är en fråga om fritt val.
Peter Koestenbaum klargör hur man lever ett liv utan skuldkänslor; hur man blir en människa som intelligent bemästrar sin livssituation, som är medveten om egna och närståendes behov, önskningar och begränsningar; som moget accepterar och tar ansvar för sina handlingar.
För att hjälpa läsaren att ta reda på om hon/han är redo för kärleken, att älska eller bli älskad, fysiskt och psykiskt, innehåller boken frågor och testformulär. Här finns alla möjligheten att komma fram till den egna, rätta ”livsprofilen” när det gäller kärlek, sex och familj – till ett harmoniskt och lyckligt liv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177380368
Titel
Min syn på livet och döden
Författare
Koestenbaum, Peter - Ahrland, Line - Svenska dagbladet
Förlag
Stockholm : Sv. dagbladet
Utgivningsår
1984
Språk
Svenska