Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skeppsbron i Göteborgs hjärta

Skeppsbron i Göteborgs hjärta

Inbunden bok. Breakwater Publishing. 1 uppl. 2017. 344 sidor.

Nyskick. Förlagets klotryggsband, 4o. Mycket fint ex, utan namn eller anteckningar/understrykningar. Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal du beställer av oss.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186687465
Titel
Skeppsbron i Göteborgs hjärta
Författare
Wedel, Kristian
Förlag
Breakwater Publishing
Utgivningsår
2017
Omfång
344 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
240 x 290 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
1700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skeppsbron var i början av 1600-talet en vassbevuxen, lerig älvstrand och Göta älv var grund och bred. Med ett djup av 2-3 meter var älven inte farbar för större fartyg utan dessa fick ankra upp i djuphålan vid Klippan i älvens mynning. Detta var innan Göteborgs befästningar och kajer ännu anlagts. Att anlägga hamnen vid Skeppsbron var ett evighetsarbete vilket denna bok noga beskriver. Man skulle i detta älvdelta med tjock uppslammad lera och uppdykande bergknallar anlägga beständiga kajer och försvarsanläggningar – det var inte riktigt torrt någonstans I ryggen hade anläggarna berget Otterhällan med branta stup. Det som ej verkade möjligt kunde dock genomföras med blod, svett och tårar – Skeppsbrons historia kunde börja.

I residenset vid Skeppsbron, Göteborgs äldsta byggnad, dog Karl X Gustav år 1660. På Skeppsbron startade Alexander Keiller Göteborgs Mekaniska Verkstad vilket senare utvecklades till Götaverken på Hisingssidan. Evert Taube föddes här och dödförklarades vid födseln men kom till liv vilket innebar en älskad skatt i visor och poesi. Massor av annat spännande har hänt här på Skeppsbron vilket beskrivs på ett sätt i boken som får läsaren att känna tjärdoften från fartygen och doften från Göta älv i en svunnen tid.

Boken illustreras med tidiga målningar, kartor och unika foton från sent 1800-tal fram till idag. Stenpiren är idag ett resecentrum och snart står 350 lägenheter färdiga på Skeppsbron vid Göta älv. Välkommen att ta del av denna fantastiska historia. Skeppsbron är Göteborgs hjärta.