Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenneskräp

Svenneskräp

Reverb 2011. Inbunden, 170 sidor,. 21x15cm. 365 gram. Gallrad biblioteksbok nära nyskick förutom klisteretiketter bak.jag ser dom springa runt med kniv i hand
jag ser hur vi hugger och vi mördar varann
[?]
ännu en bror som dog idag
ännu en mamma som förlorat sitt barn
det händer hela tiden, inte svårt o bli van
det är så vi kommer leva när vi krigar mot varann

Föregående citat är taget från Uppsalabandet Labyrints senaste singel, Kärleken. Den speglar, precis som romanen, en vardag i betongen. En vardag som dom flesta människor aldrig får se eller ens höra talas om. Livet är hårt. När medelklass-sonen sitter på sitt rum och gör sina läxor eller spelar Xbox springer förortsbarnen runt i betongen, sniffar lim och blir av med oskulden, tolv år gamla. Kristoffer Cras har tagit budskapet i en stor andel svensk hiphop och kritat ner det i en etthundrasjuttioen sidor lång roman, Svenneskräp. En roman som på ett brutalt och ärligt sätt visar en för många hittills dold värld. Dold av betongen och den karga fasaden, bländad av neonljuset och bortglömd så fort pendeltåget mot stadsdel 3 har försvunnit runt kröken.
Kristoffer Cras är inte ett direkt välkänt namn. Han jobbar som skribent och redaktör för Djungeltrumman, en plattform som guidar och vägleder dig genom uteliv, konserter och klubbar i utvalda städer. Men nu har han släppt sin debutroman. En debutroman som definitivt sätter sina spår. Inte nödvändigtvis för att det är ett stort litterärt verk, nej. Den så kallade ?Rinkebysvenskan? Jonas Hassen Khemiri är så förtjust i lyser även starkt i Cras? roman. Den kan tyckas simpel och ett sätt att ta en genväg genom språket, men den har en särskild effekt och bidrar väldigt mycket till känslan i boken. Det tar inte lång tid innan man är helt fast.
Själva historien berättas av en ung kille i förorten vars namn aldrig avslöjas. Han vaknar på natten till vad som ska bli den varmaste dagen på hela sommaren. Han har drömt en intensiv dröm och slänger på sig kläderna för en promenad, då tankarna hindrar honom från att somna om. Han möter Mordbrand, en äldre kille som säljer lim och som alla ser upp till. För Mordbrand berättar han om drömmen, och Mordbrand får honom att lova att inte berätta för någon om drömmen, han måste hålla den hemlig. Vår namnlöse hjälte fortsätter en bit in i skogen, med riktning mot indiantältet där hans bästa vän Malek bor med sin pappa och syster. Maleks syster äter ingenting utan sniffar bara lim tillsammans med sin pappa, och en bit längre in i skogen ligger Maleks mamma begraven. De två pojkarna snor Maleks systers lim och springer iväg, lägger sig i en skogsglänta och sniffar. Dagen börjar grymt bra tycker de, och de tar sig in mot centrum.
Romanen är fylld med karaktärer: hemlösa, downare, torskar, horor, bergsbarn. De är alla del av samma tragiska del av stan, den delen ingen vill vara i.
Cras debutroman är ett hårt slag i magen som berör. Romanen är trasig, lika trasig som personerna i den, och det blir aldrig bä

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185697328
Titel
Svenneskräp
Författare
Kristoffer Cras
Förlag
Reverb
Utgivningsår
2011
Omfång
170 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
148 x 213 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
363 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sommarens varmaste dag fick den fetaste starten, de sniffade lite, krökade lite och drömde sig bort massor. Men nu är det generalknas, va fan hände?

Det blev box, bergsbarnet skulle bara sättas på plats, men polarn gick för långt, killen dog. Hämnden måste komma, hedern återupprättas, det är så det funkar, äta eller ätas Man får helt enkelt se till att vara av den lite hårdare varianten, annars ligger man där själv.

Möt stadsdel 3. Möt skyskrapor, våld, smuts och neon. Möt de hemlösa, hororna, bergsbarnen, transvestiterna och alla andra trasiga gatufilosofer. De är Svenneskräp, och kommer aldrig bli något annat. Det här är vad som händer när Sverige ger upp.

Svenneskräp är boken som får din mamma att börja gråta och din lillebror att vilja slåss. Det är en hårtslående och vildsint mix av Salvador Dali, The Streets, Sökarna, sena nätter och en stökig uppväxt.

Boken innehåller illustrationer av Henric Bergström och ett specialskrivet soundtrack med Peter Conradi, Stockholmssyndromet, Mofeta & Jerre , Housewives, Niklas von Arnold, Krazy Fiesta, Anton Kristiansson & Organismen & Pst Q, Satan Takes a Holiday, Krazy Fiesta & Gnucci Banana, Mina Vänner, Axel Boman och Mofo.