Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svenska svindlare och fuskare

Svenska svindlare och fuskare

Pocketbok

Nyskick. Ordalaget Bokförlag | Utg. 2018 | Pocket | 204 s. | 9789174692341 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: "Otroligt underhållande" Horace Engdahl, Svenska akademien Avslöjanden i media. Stora rubriker. Skandaler som avlöser varandra. Och det är många som vill ta del av historierna och personerna bakom.  Här är en unik sammanställning av fascinerande fall och fenomen. Boken presenterar 87 fallstudi­er av svenska svindlare genom tiderna. Motiv och drivkrafter har skiftat bland dem som fått det kanske tvivelaktiga nöjet att vara med i denna samling av svenska svindlare, lögnare och förvillare från 1600-talet fram till idag.  En bok för alla som intresserar sig för osannolik nutidshistoria, märkliga människo­öden och den dramatik som uppstått när svenskarna låtit sig luras och förvillas.  Exempel från boken: Amelia Adamo och ärret som botar Refaat El-Sayed och Fermentaaffären Blodgruppsdieten Raskenstam Johan af Donner, Röda Korset-svindlare Henning Hamilton, svindlaren i Svenska Akademien Karolinska Institutet och den charmige stjärn­kirurgen Dubbelnaturen Ivar Kreuger, finansgeni och storsvindlare Margit Norell och myten om seriemördaren Thomas Quick  Fredrik KullBerg är författare och reporter på Icakuriren. Han har tidigare gett ut bland annat Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174692341
Titel
Svenska svindlare och fuskare
Författare
Kullberg, Fredrik
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2018
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
120 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Otroligt underhållande" Horace Engdahl, Svenska akademien  Avslöjanden i media. Stora rubriker. Skandaler som avlöser varandra. Och det är många som vill ta del av historierna och personerna bakom.  Här är en unik sammanställning av fascinerande fall och fenomen. Boken presenterar 87 fallstudi­er av svenska svindlare genom tiderna. Motiv och drivkrafter har skiftat bland dem som fått det kanske tvivelaktiga nöjet att vara med i denna samling av svenska svindlare, lögnare och förvillare från 1600-talet fram till idag.  En bok för alla som intresserar sig för osannolik nutidshistoria, märkliga människo­öden och den dramatik som uppstått när svenskarna låtit sig luras och förvillas.  Exempel från boken: Amelia Adamo och ärret som botar Refaat El-Sayed och Fermentaaffären Blodgruppsdieten Raskenstam Johan af Donner, Röda Korset-svindlare Henning Hamilton, svindlaren i Svenska Akademien Karolinska Institutet och den charmige stjärn­kirurgen Dubbelnaturen Ivar Kreuger, finansgeni och storsvindlare Margit Norell och myten om seriemördaren Thomas Quick   Fredrik KullBerg är författare och reporter på Icakuriren. Han har tidigare gett ut bland annat Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.
Ytterligare författare: Kullberg, Fredrik
Ytterligare designers: Lindblad, Niklas
Ytterligare designers: Jeansson, Johanna