Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tillit, verklighet och värde

Tillit, verklighet och värde

Inbunden bok. Bokförlaget Nya Doxa. 1995. 279 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vad vill det säga att vara människa? Det är en fråga som vi människor ständigt återkommer till. Svaren söker vi på många olika sätt. Den här boken vill bidra till att klargöra vad denna fråga och olika svar kan tänkas betyda. startpunkten tas i talet om livsåskådningar.
Diskussionen kring livsåskådningar har alltid innehållit element från filosofi och teologi. Med den empiriska livsåskådningsforskningen har dessutom beteendevetenskapliga begrepp och metoder kommit in i bilden. I denna bok belyses ett empiriskt intervjumaterial med hjälp av olika sidor i begreppet livsåskådning.
Med hjälp av begreppet grundtillit blottläggs centrala element i människor sätt att förhålla sig till tillvaron., Därmed uppmärksammas en sida i olika livshållningar, som förenar religiösa och irreligiösa personer med varandra.
När det gäller synen på verkligheten problematiseras den populära uppfattningen om verklighetsförståelsen som en bild av en objektiv verklighet. Här anknyts till bland annat till talet om praktisk kunskap med hjälp av distinktionen åskådar- respektive aktörsperspektiv.
Inför värde- och moralfrågor diskuteras vidare distinktionen mellan absoluta och relativa värden. Också intresset speciellt för det handlande subjektet i dagens moralfilosofi för en speciell belysning genom materialet.
Materialet för boken är ett antal intervjuer med nutida författare. Boken innehåller en lång rad exempel på nu levande personers konkreta sätt att utrycka sig kring livets djupaste frågor.
OBS! Gåvohälsning från författaren till tidigare ägare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188248666
Titel
Tillit, verklighet och värde
Författare
Kurtén, Tage
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Utgivningsår
1995
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
161 x 234 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Livsåskådningsdebatten har alltid innehållit element från filosofi och teologi. Med empirisk forskning har beteendevetenskapliga begrepp och metoder kommit in i bilden.