Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skåne

Skåne

Inbunden bok. Bilda förlag. 2002. 208 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikligt illustrerad med foton i färg. I Skåne kan besökaren lätt röra sig från den ena naturtypen till den andra och uppleva en enastående biologisk mångfald, trots människans starka påverkan på naturen. Rika är också historiens spår: Kiviksgraven, Ales stenar, Nordens näst äldsta kyrka i Dalby, medeltida stadsmiljöer som i Ystad och Åhus, alla de skånska slotten, universitetet som grundades i Lund för att försvenska skåningarna? Den folkliga kulturen i Skåne är mer skiftande än i något annat svenskt landskap och när det gäller de sköna konsterna har Skåne mycket att bjuda på, även sommartid. Ove Torgny åker Skåne runt och tar smakprov åt läsaren på alla attraktioner och sevärdheter i bokens avlutande kapitel. Märkning om kursmaterial på försättsblad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9157459584
Titel
Skåne
Författare
Genrup, Kurt
Förlag
Bilda förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
190 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
I Skåne kan besökaren lätt röra sig från den ena naturtypen till den andra och uppleva en enastående biologisk mångfald, trots människans starka påverkan på naturen. Rika är också historiens spår: Kiviksgraven, Ales stenar, Nordens näst äldsta kyrka i Dalby, medeltida stadsmiljöer som i Ystad och Åhus, alla de skånska slotten, universitetet som grundades i Lund för att försvenska skåningarna? Den folkliga kulturen i Skåne är mer skiftande än i något annat svenskt landskap och när det gäller de sköna konsterna har Skåne mycket att bjuda på, även sommartid. Ove Torgny åker Skåne runt och tar smakprov åt läsaren på alla attraktioner och sevärdheter i bokens avlutande kapitel.

208 sidor. Inb. med skyddsomslag, illustrerad i färg och svartvitt. Författare: Kurt Genrup, Carl-Håkan Larsén, Bengt Pamp, Sven Rosborn, Arne Schmitz och Ove Torgny