Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Är ideologierna döda?

Är ideologierna döda?

Häftad bok. Aldus. Första uppl. 1966. 254 sidor.

Mycket gott skick. "Är ideologierna döda? Frågan ställs ofta i vår politiska debatt. Finns det fortfarande utrymme för skilda ideologier? Är inte en utplåning av samhällsklasser och motsättningar för handen, fältet öppet endast för administration och för små tvister administratörer och "politiska ingenjörer" emellan om den bästa tekniska metoden att lösa olika praktiska frågor?
Kurt Samuelsson har noggrannt analyserat detta problemkomplex med hänsyn till dagens politiska förhållanden i Sverige och utlandet. Han gör en stor exposé över de gångbara politiska idéerna från franska revolutionen och framåt. Han granskar ideologiernas möten med den sociala och ekonomiska verkligheten, hur idéerna påverkar partiernas arbete, hur den politiska taktiken sätter ideologierna ur spel eller utformas efter deras grundläggande värderingar.
Är ideologierna döda? är en bok präglad av författarens gedigna kunskaper och lysande förmåga till översikt och kombinationer. Genom att Kurt Samuelsson överallt dokumenterar sina resonemang med utförliga exempel ur idéernas historia likaväl som ur politikens, är hans bok inte bara ett effektivt inlägg i dagens debatt, utan även en fascinerande exposé över den moderna politiska utvecklingen."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish