100 % choklad
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Förord
Choklad är ett njutningsmedel fyllt av lyx och lust. Choklad är en kärleksdryck - choklad gör dig förälskad, något som redan Casanova visste. Choklad är bra för minnet, den botar en orolig mage och är uppiggande när du känner dig nedstämd. Allt talar för att vi med gott samvete kan njuta av god choklad i alla former. Men det finns även var- ningar för choklad.
På 1800-talet skrev en hälsoprofet: "Jag vill råda mina kära läsare att vara särskilt försiktiga med hur de blandar romantik, choklad, romaner och liknande ting, som jag anser mycket farliga. Och på 1600-talet skrev en präst att han var mycket upprörd över munkarnas överdrivna chokladdrickande under fastan. Detta gjorde dem mycket passionerade och de lät sig blandas in i en del skandaler. Därför borde choklad för- bjudas.
Trots dessa varningar och allvarsord fann jag det mycket inspirerande att skriva min tredje kokbok om choklad. Här finns helt nya moderna recept samt även några klassiker, recept som man ofta letar efter och kan laga om och om igen.
En chokladdessert är perfekt som avslutning på en middag, därför finns här fres- tande pannacotta, mousse och pajer. Kanske föredrar du något kallt som en glasstårta. Och för gottegrisar finns det konfekt och godis. Du hittar även recept på tårtor, bakel- ser och kakor, liksom choklad i matlagningen samt varma och kalla drycker.
Jag hoppas att mina läsare får lika stor glädje av mina chokladrätter som jag haft när jag lagat, smakat och bjudit på dem.
Njut och ät med måtta!
önskar
Backco fömmequn
55
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789155232726
- Titel
- 100 % choklad
- Författare
- Lönnegren, Barbro
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 196 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.
