Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789163162107
Titel
Härdsmälta
Författare
Mats Lönnerblad
Förlag
Bankrättsföreningen
Utgivningsår
2005
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Språk
Svenska
Baksidestext
Härdsmälta visar på det allmänna kaos som uppstod i politiken efter den svenska bankkrisen 1987–1993. Regeringspartiet skakas av kris efter kris. Det råder turbulens på den politiska kartan.
Härdsmälta har inte bara med olyckor i kärnkraftverk att göra. Det har också samband med de ekonomiska och politiska olyckor som inträffade under bankkrisen. Sverige befinner sig i en sådan ekonomisk-politisk härdsmälta, som nu håller på att föröda landet.
Mats Lönnerblad analyserar orsakerna till dagens bekymmersamma situation, och är inte nådig i sin kritik av bankerna och det politiska etablissemanget. Genom domstolarnas rättsvidriga ageranden under bankkrisen har den svenska lagstiftningen kommit i konflikt med både EG-rätten och Europakonventionen.
Rättsväsendet har politiserats. Tillväxtmotorn hostar. Företagen flyr landet. Pensionerna hotas. Det höga skattetrycket bidrar till den nedåtgående spiralen.
Härdsmälta är en bok som rör om ordentligt i den svenska folkhemsgrytan. Boken är Lönnerblads fjärde bok om orsakerna till den svenska välfärdsstatens nedgång och fall.