Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den Svenska Litteraturen - Upplysning och romantik 1718-1830

Den Svenska Litteraturen - Upplysning och romantik 1718-1830

Inbunden bok.

Nära nyskick. På slutet av 1600-talet har människan i Europa upptäckt att det finns mer än bara Europa och Asien. Man upptäcker andra kontinenter ? bilden av världen förändras. Man börjar också ge sig ut på fler och fler farliga resor över havet och upptäcktsresande kommer hem med många spännande anekdoter att berätta.



Vetenskapen blev under slutet av 1600-talet stor och man gjorde mycket framsteg inom den. Man började få en allt mer klar bild av hur världen och universum såg ut och fungerade. Idéer, så som: en förändrad, mer human människosyn, att vetenskap skapas genom experiment och att samhället går att förändra växte sig allt starkare. Det skapades en stark tro på människans förnuft - man ansåg att människan var en väldigt smart varelse. Det berodde troligen på att man såg vilka framsteg mänskligheten gjorde inom vetenskap och upptäckter.
Litteraturen handlade därför mycket om hur människor genom sin vishet lyckades lösa svåra situationer eller hur människor gjorde upptäckter. Många av verken som skrevs under denna tid var också mycket samhällskritiska, något som inte mottogs så väl av de som bestämde i samhället. Därför skrev författare ofta en sak men menade en annan - de skrev sagor som egentligen handlade om samhället.
Bonnier Alba 1993.Inbunden.320 sidor.Laminatband.Rikt illustrerad i färg och s/v.Format 23,617,5 cm.Vikt 1000 g.Språk:Svenska..(15)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9134514104
Titel
Den svenska litteraturen
Författare
Lönnroth, Lars - Delblanc, Sven
Förlag
Stockholm : Bonnier Alba
Utgivningsår
1993
Språk
Svenska