Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En herrgårdssägen & Kejsarn av Portugallien

En herrgårdssägen & Kejsarn av Portugallien

Inbunden bok. Bonnier. 1986. 186 sidor.

Nyskick. En herrgårdssägen:
- Boken inleds med ett möte mellan huvudpersonen Gunnar Hede i dennes hus under studenttiden i Uppsala och en bekant, Ålin. Ålin oroar sig över att Hede inte studerar utan enbart ägnar sig åt fiolspel, och ser det som ytterst nödvändigt att ta fiolen från Hede. Hede kommer från gården Munkhyttan, som tidigare har varit en stor och rik gård, men som har tappat sin forna glans - vilket Hede inte har märkt. Efter mycket övertalning och med anmärkningar om att om Hede inte börjar studera på allvar kan gården - om vilket det sägs att den snarare äger Hede än att Hede äger den - förloras, går Hede med på att lämna ifrån sig fiolen.
Kort därefter kommer dock en gammal blind man med sitt följe och sin fiol förbi för att spela alldeles utanför Hedes fönster. Hede klättrar ner för fönstret och ber om att få låna fiolen. Han trollbinder publiken, samtidigt som han för första gången introduceras för den andra huvudpersonen - Ingrid, som är dotterdotter till den gamla blinda mannen. Ett gammalt cirkuspar som nu färdas runt med sina konster har tagit sig an Ingrid och morfadern, men är bekymrade över att Ingrid inte vill befatta sig med cirkuskonster och att hon inte vill ge upp sin morfar. Hede ger dock ett försvarstal till Ingrid, som ändrar det gamla cirkusparets uppfattning om frågan helt och hållet.

Kejsarn av Portugallien:
- Hur gammal han än blev, så kunde Jan Andersson i Skrolycka aldrig tröttna på att berätta om den dagen, då den lilla flickan hans kom till världen."
Dottern Klara Gulla är livets ljus för den värmländske torparen Jan i Skrolycka. När hon ger sig iväg till storstaden och dras till det lättsinniga livet där blir torparen Jan tokig. Hans vanmäktiga faderskärlek spränger alla gränser och han vandrar in i vansinnets rike. Han blir Kejsarn av Portugallien, som med orubbligt tålamod väntar på dotterns återkomst i furstlig prakt och härlighet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100470805
Titel
En herrgårdssägen : Kejsarn av Portugallien
Författare
Lagerlöf, Selma
Förlag
Stockholm : Bonnier : Natur och kultur [distributör
Utgivningsår
1986
Språk
Svenska