Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie
Inbunden bok. Fri Tanke. 2021. 266 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. De val av mat vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.
Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera maten vi njuter av till stora frågor som svält, befolkningsökning, men också säsongsarbetare, hållbart jordbruk, GMO, och till sist mänskliga rättigheter och djurens rättigheter?
I sin bok Matens filosofi. Hur du blir en filosofisk foodie introducerar Henrik Lagerlund ett nytt sätt att tänka på mat och våra matval. Boken erbjuder läsaren ett sätt att lära sig både njuta av maten och aktivera tanken.
Henrik Lagerlund är författare och filosof, verksam vid Stockholms universitet.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789189139985
- Titel
- Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie
- Författare
- Lagerlund, Henrik
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 266 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 216 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.
