Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
  • Du måste vara inloggad för att kunna ställa en fråga till säljaren. Om du saknar inloggning, klicka på Skapa konto i topplisten. OBS! Frågeformuläret kan inte användas för beställning.
Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie

Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie

Inbunden bok. Fri Tanke. 2021. 266 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. De val av mat vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.

Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera maten vi njuter av till stora frågor som svält, befolkningsökning, men också säsongsarbetare, hållbart jordbruk, GMO, och till sist mänskliga rättigheter och djurens rättigheter?

I sin bok Matens filosofi. Hur du blir en filosofisk foodie introducerar Henrik Lagerlund ett nytt sätt att tänka på mat och våra matval. Boken erbjuder läsaren ett sätt att lära sig både njuta av maten och aktivera tanken.

Henrik Lagerlund är författare och filosof, verksam vid Stockholms universitet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189139985
Titel
Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie
Författare
Lagerlund, Henrik
Förlag
Fri Tanke
Utgivningsår
2021
Omfång
266 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 216 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
510 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.