Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sankmark - roman

Sankmark - roman

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Brombergs Bokförlag 2014 (sv.originaluppl.), 509s. B/H=14x21,5. Vikt = 685g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden). Nyskick.
ISBN: 9789173375665

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173375665
Titel
Sankmark
Författare
Jhumpa Lahiri
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2014
Omfång
508 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 216 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
702 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pulitzerprisvinnaren och Man Booker Prize-nominerade Jhumpa Lahiri är tillbaka med en vacker, spännande och inträngande roman. Sankmark är en fängslande familjehistoria som spänner över generationer och geografiska platser.

Två bröder hopsvetsade av en tragedi. En kvinna förföljd av sitt förflutna. Ett land drabbat av revolution. En kärlek som varar även efter döden. En roman utöver det vanliga vars handling utspelas både i Indien och Amerika, skriven av en av vår tids mest lysande författare.

Bara femton månader skiljer i ålder mellan bröderna Subhash och Udayan. De är oskiljaktiga och förväxlas ofta med varandra i den förort till Calcutta där de växer upp. Men de är också varandras motsatser och deras framtid ser helt olika ut.

Det är 1960-tal. Udayan, som är karismatisk och impulsiv dras till Naxaliterörelsen, som slåss mot ojämlikheter och fattigdom. Han riskerar allt för det han tror på. Subhash, den plikttrogne, delar inte sin yngre brors politiska engagemang. Han lämnar hemmet för vetenskaplig forskning i en lugn kustort i Amerika. Men när Subhash får veta vad som hänt brodern återvänder han till Indien. Där hoppas han kunna samla ihop det som återstår av den splittrade familjen och att läka de sår Udayan har lämnat efter sig.

»Lahiris new novel is a testament to her abundant talents.
Khaled Hosseini, författare till Flyga drake

»...there is no doubt that The Lowland confirms Lahiri as a writer of formidable powers and great depth of feeling, who makes the business of conjuring a story from the chaos of human lives seem quite effortless.«

The Guardian

»A magnificent, universal, and indelible work of literature... Lahiri s standing increases with each book, and this is her most compelling yet.«

Booklist