Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sitta still. En reseessä.

Sitta still. En reseessä.

Bokförlaget Lejd 2005. Häftad, med flik, 181 sidor,18x14cm. 300 gram.

Nyskick. Lars Hermansson utforskade i Gå till gå (2000) vandrandets konst och vad som sker med tanken då kroppen är i oavbruten rörelse. I Sitta still slår han av på takten: det är en bok om sittande, om vad som händer i meditationen. Det är också en bok om att vara på resa, att vara någon annanstans än hemma, i Indien till exempel, och om de människor som där kommer i ens väg.

Pressröster om Sitta still:

Hermansson vet att aldrig berätta för mycket, åtskilliga av de korta scenerna hade av en sämre essäist broderats och förklarats; här får allt från jämförelser mellan Kant och indisk filosofi till antydda lustar nöja sig med antydandets format. Liksom meditationen syftar till att frigöra sig från världsliga begär och intressen, söker texten leva utan den gamla vanliga dramatiken, skala av sig sina konventionella begär. Nu sitter essän inte still, tvärtom finns här en egen rörelse, rent av ett slags vibration i det som blir kvar. Och det är ganska mycket det.

Claes Wahlin, Aftonbladet


Med få sidoblickar befinner sig Hermansson där och då, på en resa som aldrig når målet, som i texten blir ett tilltalande uppskjutande av hårt poängterad mening. Sitta still är behaglig läsning, på gränsen till oviktig. Men jag tilltalas av icke-valet mellan loj indienresa och förströdd fördjupning. Ett hårt litterariserat liv är säkert stringent som en romanplot. Men kanske inte lika närvarande som Sitta still.

Malin Ullgren i Expressen


Hermanssons hela lilla bok kallar jag stilistisk och semantisk action. Jag vill också åka till Indien. Jag vill också skriva så!

Nina Lekander i Kulturnytt

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197449350
Titel
Sitta still : en reseessä
Författare
Lars Hermansson
Förlag
Bokförlaget Lejd
Utgivningsår
2005
Omfång
181 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska