Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Språklig praxis i förskolan

Språklig praxis i förskolan

Häftad bok. Studentlitteratur. 1 uppl. 2010. 128 sidor.

Nyskick. Det är en myt att barn lär sig språk bara de placeras i en omgivning där språket används. En väsentlig del av det pedagogiska yrkeskunnandet hos förskolans personal består därför i kunskap om den betydelse språk och språkbruk har i förskolans praxis för det enskilda barnet. Att vara med i en fotbollsmatch kräver ett annat språkbruk av barnet än att stå framför andra och berätta om fakta. Att tala med en vuxen om en gemensam upplevelse kräver andra språkliga strategier än att delta i en barnstyrd lek. Alla barn måste få möta relevanta språkliga utmaningar och deras skilda språkliga förutsättningar bli tillgodosedda och värdesatta.

Författarna i den här boken utforskar olika aspekter av förskolans språkliga praktiker, såväl interaktionen mellan barnen som mellan barn och vuxna. I de avslutande kapitlen analyserar och diskuterar författarna den språkbrukspraxis i Danmark som förknippas med förskolans utvärdering av barnens språk. Vilken bild får man av deras språk i en sådan utvärdering? Och varför ser den ut som den gör?

Språklig praxis i förskolan vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolan.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144060026
Titel
Språklig praxis i förskolan
Författare
Holm, Lars
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2010
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
192 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är en myt att barn lär sig språk bara de placeras i en omgivning där språket används. En väsentlig del av det pedagogiska yrkeskunnandet hos förskolans personal består därför i kunskap om den betydelse språk och språkbruk har i förskolans praxis för det enskilda barnet. Att vara med i en fotbollsmatch kräver ett annat språkbruk av barnet än att stå framför andra och berätta om fakta. Att tala med en vuxen om en gemensam upplevelse kräver andra språkliga strategier än att delta i en barnstyrd lek. Alla barn måste få möta relevanta språkliga utmaningar och deras skilda språkliga förutsättningar bli tillgodosedda och värdesatta. Författarna i den här boken utforskar olika aspekter av förskolans språkliga praktiker, såväl interaktionen mellan barnen som mellan barn och vuxna. I de avslutande kapitlen analyserar och diskuterar författarna den språkbrukspraxis i Danmark som förknippas med förskolans utvärdering av barnens språk. Vilken bild får man av deras språk i en sådan utvärdering? Och varför ser den ut som den gör? Språklig praxis i förskolan vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolan.