Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vikingarnas stridskonst

Vikingarnas stridskonst

Pocketbok. Historiska Media. Ny upplaga i pocket uppl. 2005. 391 sidor.

Nyskick. 17,8 x 11 cm. 261 g

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185377287
Titel
Vikingarnas stridskonst
Författare
Enoksen, Lars Magnar
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2005
Omfång
391 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Man har länge vetat att vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, men forskningen inom detta område har varit liten.

Men Lars Magnar Enoksen har länge ägnat sig åt att studera de historiska källor som omnämner vikingarnas stridskonst; arkeologiska fynd, samtida figuravbildningar, runinskriptioner, bildstenar, medeltida landskapslagar och mycket annat, och sammanställt en pedagogisk och initierad dokumentation av de huvuddrag och särdrag som kännetecknade vikingarnas stridskonst.

Läsaren får inblick i hur de vikingatida nordborna tränade upp sina stridsfärdigheter. Tonvikten är lagd på den enskilde krigarens närstridskunskaper i så väl vapenkamp som vapenlös kamp, men även stridsgrupperingar vid fältslag och vikingaflottors sjöstrider berörs i boken.

I Vikingatida stridkonst varvas längre och kortare citat ur högklassiga historiska källskrifter med noggranna analyser av de delar av textinnehållet som berör vikingarnas stridskonst. Alla historiska källskrifter består för övrigt av nyöversättningar som gjorts speciellt för denna bok. Dessutom är ett helt kapitel i boken avsatt för en genomgång av samliga källskrifters historiska proveniens.

Lars Magnar Enoksen är en ickeakademisk forskare och författare, han har länge studerat vikingarna och i synnerhet deras skrift och stridskonst. Han har tidigare utkommit med böckerna Lilla runboken (1995) och Runor. Historia, tydning, tokning (1998), Skånska runstenar, (1999) Fornnordisk mytologi enligt eddans lärdomsdikter (2000), Skånska fornminnen (2001) och Vikingarnas egna ord (2002).

- Vikingarnas stridskonst är en annorlunda bok om vikingarna.

- Enoksen är känd av många inom området och har en egen läsekrets och det krävs inga förkunskaper för att ta del av innehållet

- Intresset för vikingatid och för att rekonstruera hur vikingarna levde är stort.