Bageri - Grunderna som varje bagare måste kunna
Häftad bok. Informationsförlaget / Sveriges bagare & konditorer. 2014. 144 sidor.
Nära nyskick.
Format 24 x 19 cm Vikt 490 g.
Häftad flexibok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med färgfoton. Gymnasieskolans utbildning i bageri- och konditorikunskap syftar till att ge eleverna goda kunskaper om hantverksmässiga metoder för att framställa bröd och konditorivaror. De två böckerna "Bageri" och "Konditori" från Sveriges bagare och konditorer har producerats av Informationsförlaget och utgör tillsammans ett modernt och inspirerande läromedel för denna treåriga gymnasieutbildning. Böckerna syftar till att ge eleverna den kompetens som i dag efterfrågas på landets bagerier och konditorier. Här presenteras de grunder och tekniker som yrket kräver, men också många nya typer av populära bakverk, som surdegsbröd och moussetårtor. INNEHÅLL: Brödhistoria. Sveriges brödtradition. Bagerikemi (de olika ämnena och vad de gör). Bröd. Mjöl. Bakkunskap (de olika stegen i detalj). Rågmjölsdeg. Knådning. Söta bröd. Avbakning. Kavlade degar. Brödfel. Baslivsmedel (brödets roll i kosten). Hygien. Register och ordlista. Bildkällor. Tack. Egna anteckningar.
// Pärmarna har diskreta hanteringsspår, inga anteckningar upptäckta. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4495-2]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789177366331
- Titel
- Bageri : grunderna som varje bagare måste kunna
- Författare
- Malmström, Lars - Sveriges bagare & konditorer
- Förlag
- Stockholm : Informationsförlaget : Sveriges bagare & konditorer
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
